Beşiktaş tatmin etmedi

BEŞİKTAŞ dün akşam farklı skorla kazansa da oyun olarak tatmin etmedi. Ligin ilk maçı olması, boğucu nemli bir hava ve geçen sezonun anahtar 3-4 oyuncusunun takımda olmaması gibi faktörler tabii ki Beşiktaş’ın futbolunu olumsuz etkiledi. Ancak yine de sahaya çıkan 11, Alanya gibi zayıf bir rakip karşısında bundan daha iyisini yapabilirdi. Skordan bağımsız olarak oyun için ‘daha iyisi’ ifadesinin altını çizmek lazım.

PAS akıcılığından yoksun siyah-beyazlılar kaybedilen topları ise kazanmak için çok süre kaybetti. Presin niteliği de yeterli seviyede değildi.


HAZIR DEĞİL


Oğuzhan’ın muhteşem ‘solo’su dışında ilk yarıda ciddi hücum aksiyonları son derece yetersiz kaldı. Tolgay ve Quaresma o kadar çok top kaybı yaptılar ki, Beşiktaş oyunu rakip ceza alanına yıkamadı.


ÇOK pas hatası yapan Beşiktaş, istenilen düzeyde olmasa da Olcay ile 2. golü bulduktan sonra Alanyaspor’un gardı tamamen düştü. Sahada istediklerini yapan Beşiktaş, dağınık rakibi karşısında yüksek tempoyla oynamadan farka koştu. Maç boyunca hiç hazır görünmeyen Quaresma biraz gününde olsa çok daha farklı bir Beşiktaş galibiyeti izleyebilirdik.


BİREYSEL anlamda Atiba, Marcelo ve Beck yine kendi istikrarlarını ortaya koydular. Oğuzhan attığı ilk gol ile ve zaman zaman yaptığı klas hareketler ile sezona çok iyi başladı. Olcay tam hazır olmasa da çalışkandı.


ALANYASPOR’U ise Süper Lig’e hiç hazır bulmadım. Hem kadro kalitesi hem de saha içi organizasyonu son derece yetersiz. Beşiktaş, eksik ve hazır olmayan kadrosu ile kendini hiç sıkmadan tempo bile yapmaya gerek duymadan farklı bir galibiyet elde etti.


Güntekin Onay 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI