Hatalarla kazandı

BEŞİKTAŞ, tedirgin ve tutuk başladı. F.Bahçe’nin pas yapmasına top dolaştırmasına izin verdi. İlginçtir çok daha agresif, istekli, coşkulu bir Beşiktaş bekliyordum. En azından başlangıçta.. Ancak ilk 20 dakika ne toplu ne de topsuz bir dinamizm yoktu siyah-beyazlılarda. 

DURAN toptan Kjaer’in kendi kalesine attığı gol Beşiktaş’ı kendisine getirdi. 4 dakika sonra Gomez ile yine bir duran top sonrasında 2-0 oldu. Oyun ile gelen goller olmadı bunlar. 29’da Olcay net pozisyonda kafa ile topu dışarı atınca Beşiktaş maçı kopartma; belki de farka koşma şansını da geri çevirmiş oldu. Tosic’in kendi kalesine attığı gol ile maça dönen F.Bahçe, Fernandao ile beraberlik şansını kullanmadı. 

 

KÖTÜ oynarken 2 duran toptan 2-0’ı bulan Beşiktaş, bu lütfu hoş karşılamayıp kendi hataları ile maçı 2-0’dan 2-2’ye getirmeyi başardı. Ancak F.Bahçe, 2. yarıda o kadar durgundu ki  top çıktı-çıkmadı tartışması yapılabilecek bir pozisyonda beraberliği bulmasına rağmen 2-2 ile bile  ayağa kalkamadı. Maça daha çok asılan Beşiktaş, Oğuzhan-Töre-Gomez işbirliği ile 3-2 öne geçti. Hazırlanış bakımından mükemmel bir gol izledik. 

 

GOMEZ BU YÜZDEN BÜYÜK

 

İLGİNÇLİKLER derbisinde Beşiktaş’ın santrforu Gomez ise 2 klas golle neden ‘büyük oyuncu’ olduğunu gösterdi. İlk derbisinde yıldızlaştı.. Büyük maçlar büyük oyuncular ile kazanılır. 

 

PERREIRA, Robin van Persie dururken Fernandao tercihi ile derbiye damga vuran kişi oldu. Robin van Persie az buluşmasına rağmen 1 gol, 1 direkten dönen top ile kalitesini gösterdi. Yerine tercih edilen Fernandao ise kaçırdıkları ile beceriksizliğini..

 

BU sezonun savunmada en çok hata yapan Beşiktaş’ı bile F.Bahçe’yi yendi. Daha da farklı yenebilir hatta kaybedebilirdi de. Böyle çılgın ve heyecan katsayısı yüksek bir derbi izledik. 

BİRAZ Töre, biraz Oğuzhan, Gomez’in kaliteleri galibiyet için yeterli oldu. Beşiktaş, uzun bir aradan sonra büyük hatalar yaptığı maçta derbiyi 3-2 kazandı. Ancak özellikle Ersan ve Tosic’in bu maçtan dersler çıkarması şart.


Güntekin Onay 


Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI