Kartal'ın eksiği çok

Oyunun yönünü değiştirebilen, pas becerisiyle oyuna akıl katabilen, tempoyu ayarlayabilen orta saha oyuncusu eksikliği şu anda 1 numaralı sorun. Siyah-beyazlıların Ozan Tufan ve Gökhan İnler’in ikisine birden ihtiyacı var. Ayrıca Rhodolfo’nun yanında görev yapacak hızlı bir stoper alınmalı

BEŞİKTAŞ, Şenol Güneş’le en büyük hamlesini yaptı. Daha ofansif, daha hızlı oynayan bir takım göreceğiz. Ama Güneş’in kafasındaki oyun için kadro yeterli mi? Bazı bölgelerde hâlâ nitelik ve nicelik olarak eksikler var.

SAVUNMADA Rhodolfo çok doğru bir seçim. Defans hattının liderliğine soyunacak ve bunu rahatlıkla kaldırabilecek bir potansiyele sahip.

SAĞ ve sol bek pozisyonlarında yıllardır süren problem Beck ve Tosic’le giderildi. Özellikle sayısal açıdan sorun yaşanmayacak gibi görünüyor.

DEMBA Ba geçen sezon resmi maçlarda 27 gol attı ve takımı sırtladı. Onun yerine gelen Mario Gomez çok iyi bir bitirici. Büyük bir deneyime ve kaliteye sahip.

QUARESMA, kapanan savunmaları açmakta zorlanan Beşiktaş’ın anahtarı olabilecek yeteneğe sahip. Porto’da nihayet gereken olgunluğa ulaştığını da gösterdi. Q7 yeteneklerini takım için sergilerse, kendi için oynamazsa ligin yıldızlarından olabilir.

OĞUZHAN ÇOK ÇALIŞMALI

ANCAK orta alanda Tolgay’ın sakatlığı, Veli’nin belirsizliği ciddi sorun. Beşiktaş, Atiba ve Veli sağlıklıyken dahi pas kalitesi yüksek olmayan bir takımdı. Oyunun yönünü değiştirebilen, tempoyu ayarlayabilen, pas becerisiyle oyuna akıl katabilen bir orta saha oyuncusu eksiği şu an 1 numaralı sorun. Oğuzhan bu işe soyunabilmek için çok çalışmalı. Çünkü hızlı oyun, koşmakla değil, topu koşturmakla, ona doğru yön vermekle oynanır.

KANIMCA Beşiktaş, orta sahaya 2 oyuncu transfer etmeli. Bu hamleyi doğru yapamazlarsa Beşiktaş yine bir noktada tıkanır. Sadece Ozan Tufan değil, Gökhan İnler ve Ozan ikisi birden ideal tercihler olacaktır. Ayrıca hızlı bir stopere de ihtiyaç var. Forvette Gomez’in oynayamaması durumunda yine bir eksiklik söz konusu olabilir.

Herkesin bildiği 4-5 oyuncu…

BEŞİKTAŞ’IN bir sorunu da yıllardır kadroda olan, ilk 11 oyuncusu olmayıp çeşitli zamanlarda görev alan ama bunu taşıyamayan 4-5 oyuncunun varlığı. Kritik anlarda, önemli maçlarda, oynayıp hep hayâl kırıklığı yaratan bu 4-5 oyuncu varmış gibi hesaba katılırsa Beşiktaş yine hayâl kırıklığı yaşar. İsim verip hedef gösterme niyetinde değilim. Ama herkes bu oyuncuları biliyor. Beşiktaş kalibresindeki bir kulübün oyuncuları değiller ve olamayacaklar. Beşiktaş artık bu gerçekle de yüzleşip tedbirleri almalı.

Q7 krema oldu!

Tosic ve Beck’le sağ bek ve sol bekteki eksikler giderildi. Gomez ve Rhodolfo, ayrılan Demba Ba ve Sivok’tan daha iyi

GOMEZ, Demba Ba’nın yerine geldi. Bir eksik kapanmadı, yerine oyuncu alındı. Rhodolfo, Sivok’un yerine geldi. Hem Gomez hem Rhodolfo kalite olarak gidenlerden daha iyi.

QUARESMA, Olcay’ın alternatifi olmadığı için yeniden transfer edildi ve hem Gökhan Töre hem Olcay’la birlikte kanatları gerek kalite gerekse de sayısal olarak rahatlatacaktır.

ORTA sahadan oyuncu eksildi, Atiba ve Veli çok koşan, rakibi bozan oyunculardı. Şenol Gü- neş, bu pozisyonda 1 değil, 2 tane topa yatkın oyuncu kullanır. Örnek: Colman-Selçuk; Belluschi- Ozan. O yüzden Beşiktaş’ın Tolgay’ın yokluğunda hem Gökhan İnler’e hem de Ozan Tufan’a ihtiyacı var.

BU pencereden bakınca sadece sağ bek ve sol bek pozisyonundaki eksikler giderilmiş, Quaresma da transfer döneminin kreması olmuş gibi gözüküyor. Genel anlamda eksikler devam ediyor.

Gomez 20 golü geçmeli

BEŞİKTAŞ’IN bu sezon 60 golün üstüne çıkabilmesi için Quaresma ve Töre’nin çift haneli sayılara ulaşması lazım. Keza Gomez de 20’den fazla atmalı. Futbol matematik değil ama oyuncuların geçmiş yıllardaki gol istatistikleri ortada. Şenol Güneş, Bursaspor’u ligin en golcü takımı yaptı, bakalım Beşiktaş’ı da bu noktaya getirebilecek mi?

Bu kadro 2 kulvarı birden taşıyamaz

BUGÜN lig başlasa Beşiktaş bu kadroyla heyecan yaratacak bir takım olacaktır. Elde yüksek kaliteye sahip değerli oyuncular var. Ancak şu anki kadro transfer yapılmazsa hem ligi hem UEFA’yı birlikte götüremez.

Güneş kalecilere değer katacaktır

BEŞİKTAŞ’IN mevcut 3 kalecisi de güven vermiyor. Lakin Şenol Güneş’in bu 3 kaleciye de değer katacağını bekliyoruz. Savunmada Ersan ve Motta’nın da yeterlilikleri ve devamlılıkları geçmiş sezonlarda bu seviyenin altındaydı. Şenol hocanın kariyeri boyunca birçok oyuncuyu performansının zirvesine çıkartması Beşiktaş’ta da yaşanacaktır. Güneş, hem oyuncular için hem de Beşiktaş için büyük şans.

Güntekin Onay - Vatan

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI