Lider şovla bitirdi


BEŞİKTAŞ, Konya’nın önde baskıyla maça başlaması karşısında bocaladı. Aykut Kocaman belli ki Beşiktaş’ı iyi analiz etmiş ve maça hızlı başlayacağını hesaba katarak siyah-beyazlıları durdurmayı planlamış.

 

BU bölüm 20 dakika sürdü. Ancak 25’ten sonra rakip yarı alana yerleşen siyah-beyazlı takım oyun hakimiyetini eline geçirdi. Quaresma ile sağ kanatta etkili olan Beşiktaş, İsmail’i hücum bölgesine sokmayı başarsa da final paslarında başarı sağlayamayınca üretkenlik sağlayamadı. İlk yarı Beşiktaş’ın sorun yaşadığı durumlardan biri de Gomez’in yanına, gol bölgesine 2. oyuncu sokamamak oldu.

2. yarıda Oğuzhan’ın başlattığı ve olgunlaştırdığı pozisyonda Gomez’i Konya savunması iyi kapattı fakat Oğuzhan soğukkanlı ve klas bir vuruşla Beşiktaş’ı öne geçirdi. 


BEŞİKTAŞ’IN SİLAHI ÇOK


KONYA gibi disiplinli ve savunma emniyeti ile oynayan bir takım karşısında galip gelebilmek için ‘Anahtar’ ilk golü bulmaktan geçiyordu. Nitekim Beşiktaş, birkaç dakika sonrasında Q17’nin harika ortası ve Gomez’in kafa vuruşu ile 2. golle burun buruna geldi. 

2. yarıda baskılı, hareketli ve keyif veren Beşiktaş’ta tek olumsuzluk son derece etkili oynayan Quaresma’nın ucuz bir sarı kart görmesi ve oyundan alınması oldu. Portekizli yıldız kolay kart gören bir kişilik. Evet, ama dün gördüğü sarı kart ağır oldu ve Şenol Güneş, iyi ve istekli olmasına rağmen Quaresma’yı oyundan almak zorunda kaldı.


BEŞİKTAŞ, o kadar önemli hücum silahlarına sahip bir takım ki Gomez sahne almasa, Sosa iş yapıyor. Onlar dursa Oğuzhan tabelayı değiştiriyor. Quaresma, Gökhan ve Olcay da önemli birer silah. Hepsi suskun kalsa kenarda Cenk gibi bir golcü var. Ligin en iyi santrforu ve en etkili forvet arkası hattı Beşiktaş’ta. Durum böyle olunca da siyah-beyazlılar lider ve en golcü takım. Üstelik izlenmesi keyifli bir futbol ortaya koyuyor. 1-0’dan sonra Beşiktaş’ın gerçek gücü, hızı ve kalitesi ortaya çıktı. Nitekim goller ve pozisyonlar geldi. 2. yarıdaki oyun ile adeta gövde gösterisi yapan siyah-beyazlılar, Konya gibi zor gol yiyen disiplinli bir takımı adeta sürklase etti.

 

GÖKHAN yeteneğinde bir oyuncu dünkü golden sezon boyu en az 10 tane atmalı. 

 

BEŞİKTAŞ, bu galibiyetle F.Bahçe maçının sonucunu beklemeden ilk yarıyı lider bitirdi. Bu apoleti fazlasıyla hakeden siyah-beyazlılar, Tolgay ve Veli’nin de takıma katılması ve devrede yapacağı 1-2 takviye ile şampiyonluğun en güçlü adayı olarak 2. yarıya girecek. Üstelik rakibi F.Bahçe, Avrupa’da zorlu maçlar oynayacak. 11 puan gerideki G.Saray’ın ise bu yarışta var olabilmesi için 10-12 maçlık galibiyet serisi yakalaması ve rakiplerin puan kaybetmesini beklemesi gerekecek. 

 

ÇINAR’I İLK KEZ BEĞENMEDİM

 

GELECEK vaad eden hakem Serkan Çınar’ı ise dün ilk kez hiç beğenmedim. Gomez ve Oğuzhan’a arkadan yapılan hareketler avantaj sonrası açık birer sarı kartı gerektirirken 4-0 galip durumda, futbol oynayan takıma üst üste kartlar çıkarması anlamsızdı.


Güntekin Onay 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI