Tek devre yetti

Güntekin Onay'ın Vatan Gazetesi'ndeki köşe yazısı:

FUTBOLDA hücumun bazı temel prensipleri vardır. Hep takım savunmasının önemine vurgu yaparız. Ancak ‘Takım hücumu’ çok gündeme gelmez. Yetenekli oyuncuların spontan hareketleri ve kararları ile şekillenir hücumlar... Ancak hücumda çoğalma ve hareketlilik gibi prensipleri sahaya yansıtmazsanız iyi organize olmuş savunmalar karşısında zorlanırsınız.
 
BEŞİKTAŞ, Biliç yönetiminde bu sorunları yaşıyor. Rakip ceza alanında duran toplar dışında çoğalamıyor. O kutunun içine 4-5 oyuncu sokamıyor veya bilinçli olarak sokmuyor. Kanat bekleri de yeterli ofansif karaktere sahip olmadığı için oyun sıkışıyor ve üretkenlik gelmiyor. Tüm bunların üzerine arkada oynayan 6 defansif oyuncunun öndeki 4 ofansif oyuncu ile pas bağlantısının ve geçişlerin kopuk olması hücum performansını olumsuz etkiliyor.
 
İŞİ DAHA DA KOLAYLAŞTI
 
BOŞA geçen bir ilk yarının ardından 2. devrede Atiba’yı daha fazla hücum bölgesine göndererek ve önde baskı yaparak başlayan Beşiktaş, rakibini hataya zorlamaya başladı. Demba Ba’nın akıl dolu frikik golü ile 1-0’ı bulan siyah-beyazlıların skor üstünlüğünü ele geçirmesinin ardından işi daha da kolaylaştı. Moral ve güven bulan Beşiktaş, kaleci Ramazan’ın hatasından gelen 2. golün ardından maçı koparttı ve çok önemli bir 3 puana uzanmayı başardı. 
 
İLK yarıda iyi oynayan futbolcusu hemen hemen yoktu siyah-beyazlı ekibin. 2’nci yarıda ise Gökhan Töre ve Olcay’ın hareketli oyunlarına Atiba da katılınca daha etkili bir Beşiktaş izledik. İlk yarıda olmayan ‘Hücumda hareketlilik’ 2. yarıda yeterli düzeydeydi. Oğuzhan’ın yerine oyuna giren Kerim Frei’ın da bu hareketlilikte katkısı büyüktü.
 
PASİF OYUNLA OLMAZ!
 
SOSA ve Veli’nin yokluğunda, bu bozuk zeminde gelen galibiyet Beşiktaş açısından çok değerliydi. 2. yarıda hücumda arayan, üreten ve kazanma kararlılığını gösteren Beşiktaş, Ankara’da haklı bir galibiyet elde etti.
 
G.BİRLİĞİ ise ilk yarıda oyunu iyi tuttu. Fakat Başkent ekibi hücumda Bogdan Stancu ve İrfan Can Kahveci’yi fazlasıyla aradı. 2. yarıda böylesine pasif bir oyun ile Beşiktaş’tan puan almaları hemen hemen imkansızdı.
Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI