Zevksiz derbi

BEŞİKTAŞ, ofansif performansıyla hayal kırıklığı yarattı. Öyle ki ilk yarı kaleye şut girişimi yok. Attığı korner yok. Evet, maçın yarıda F.Bahçe’nin de kaleyi bulan tek şutu yok ve attığı korner sadece 1.


HÜCUM aksiyonları bakımından son derece yetersiz bir derbi oldu.


F.BAHÇE ikili mücadelelerde daha diri ve istekli göründü. Beşiktaş’ta ise Oğuzhan-Tolgay kalitelerinin çok altında kalıp çok top kaybıyla oynadılar. Kerim Frei hemen hemen aldığı tüm topları ezdi, Cenk Tosun, Kjaer ve Skrtel’in arasında hiç top alamadı.


2. yarıda da farklı bir maç izlemedik. Aboubakar girdikten sonra biraz daha öne doğru gitmeye çalışan ama yine hücumda yetersiz bir Beşiktaş izledik. Açıkçası son yıllarda F.Bahçe-Beşiktaş derbileri içinde bu kadar pozisyonsuz ve heyecansız bir maç hatırlamıyorum.


ŞENOL Güneş, beraberliğe göre bir oyun planı yapmış. Sarı kart gören Quaresma’yı oyundan atılır düşüncesiyle hemen oyundan aldı ancak çok etkisiz kalan Kerim Frei ve Cenk’i neden oyunda tuttu? Madem kontratak oyununu tercih etti, uzun top becerisi olan Gökhan İnler’i niye oyuna sokmadı? Olcay şu Kerim’den daha mı kötü? Hem defansif olarak hem de hücumda daha faydalı olamaz mıydı?


3 PUANI DÜŞÜNMEDİ


BU kadar pasif kalan bir Beşiktaş maçı son 10 dakikaya kadar sadece 1.5 pozisyon vererek 0-0 getirmeyi başardı.


DÜN Şenol Güneş’in Beşiktaş’ın başındaki en olumsuz teknik adamlık görüntüsünü verdiğini düşünüyorum. Tamam, F.Bahçe’nin 4 puan önündesin, beraberlik kötü sonuç değil ama bu kadar mı kazanmayı düşünmez Beşiktaş?


SON bölümde Necip değişikliği de tamamen ‘0-0 bitireyim’ düşüncesinin bir ürünü.


BEŞİKTAŞ’TA savunma 4’lüsü ve Atiba Hutchinson iyi oynadı onun dışında herkes kendi kapasitesinin altındaydı. Son bölümlerde F.Bahçe’nin bıraktığı alanları daha etkili kulanan Beşiktaş tercih hataları yüzünden pozisyon üretemedi.


GÜNTEKİN ONAY 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI