Zorlandı ve bocaladı

BEŞİKTAŞ 2 saatten fazla süren yüksek tempolu, eforlu Lyon maçının ardından doğal olarak farklı bir kadro ile çıktı. Maçın başında golü de bulunca oyuncular rehavete kapıldı ve Adana’nın topla oynamasına fazla izin verdi. Adana teknik oyunculardan kurulu ancak Süper Lig için oldukça yumuşak bir ekip. 1-0’dan sonraki 15 dakikalık süreçte etkili oynayıp 1-1’i de buldular. Orta alanın merkezinde Atiba-Oğuzhan önlerinde Tolgay ile başlayan Beşiktaş’ta Talisca ise alışık olmadığı sağ kanatta görev aldı ve yerini yadırgadı. 
 
DEVRENİN son 10 dakikasında istediği nitelikli baskıyı kuran Beşiktaş, Oğuzhan ile 2 net pozisyondan sonuç alamadı. 
 
2. yarıda Şenol Güneş, vazgeçilmez olarak nitelendirilen Atiba’yı çıkartıp Quaresma’yı aldı. Talisca da orijnal pozisyonuna geçti ve 2. yarının başında golü geldi. Ancak Beşiktaş’ın bu ultra ofansif takımının topla iyi işler yapması her ne kadar doğal ise top Adana’ya geçtiği zaman sorun yaşaması da ihtimal dahilindeydi. Nitekim Adana 2-2’yi buldu. 
 
BİR DAHA BOZMAZ
 
ŞENOL hocanın dün gözardı ettiği bir faktör de şu. Beşiktaş’ın tartışılmaz ve kaçınılmaz bir gerçeği var: Savunmanın göbeğinde Marcelo-Tosiç ikilisi bozulduğu zaman ciddi sorunlar yaşıyor. Kaybedilen maçlara, Beşiktaş’ın en çok pozisyon verdiği maçlarda dikkat edin Tosiç-Marcelo yok, hep farklı ikililer var. Bir şekilde Marcelo-Tosiç ikilisinin kimyası tutuyor. Biri pozisyon oyuncusu, diğeri ise hamleli. Diğer ikililerde bu kimya tutmuyor. Realite ortada stoperde Tosiç-Marcelo ikilisi ile Beşiktaş’ın geçen yıl ve bu sezon ligde tek yenilgisi yok. Sanıyorum Şenol Hoca mecbur kalmadıkça bir daha bu ikiliyi bozmaz.
 
Şenol hoca rakip Adana da olsa baktı takım çok aksıyor, Atınç’ı çıkartıp Adriano’yu aldı, Tosiç’i stopere çekti. Dün mental ve fiziksel olarak yorgun ve alışılmış düzeninden farklı Beşiktaş zorlandı, bocaladı. 
 
LİGİN son sırasındaki takımla dahi oynarken düzeninden ve formasyonundan kısmen de olsa vazgeçmek Beşiktaş’ı güçlü olduğu yönlerinden mahrum kıldı. Ancak yine de son bölümde doğruyu bulan siyah-beyazlılar şampiyonluk yolunda istediğini aldı.
Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI