Miloseviç, Opare, Tolgay...

Güven Taner'in Star Gazetesi'ndeki köşe yazısı:

Miloseviç, Opare, Tolgay... 
Görev alanları için ihtiyaçtılar. Getirildiler. Neden ihtiyaçtılar? Geçen yıl Sivok ile Escude uzun süre iyi götürmüşlerdi, ama ikisi birden sürekli sakatlanınca Beşiktaş dara düştü... Franco devreye sokuldu... Acemiliğinin yaydığı korku çabuk atlatıldı... Ersan sakatlandı bu kez... Sonra işler sarpa sardı... Dany’ye sarıldı Beşiktaş... 

Bu yakın ders, yeni bir stopere gereksinim olduğunu artık kafalara iyice sokmuştu. Atınç zor maçların adamı olma güvenini yaymadı.

BJK yönetimi bu kez sallanmadı, vaktinde gitti getirdi Miloseviç’i...

Geçen yıldan sarkan, yaz transferinde de atlanmış ihtiyaç, güvenilir sağbek hâlâ yoktu. Necip ve İsmail o işte tutmadı!

Haa şu da vardı:  Sağbek artık Serdar’ın yetersizliğinden değil, tek olmasından ötürü bir gereksinim olarak görülmekteydi. Serdar’ın artan verim ortalaması gereksinimi ‘acil’ olmaktan çıkarmıştı.

Ancak gene de biri daha bulunmalıydı. Bir oyuncu 25 maç civarında bir maratonu tek başına taşıyamazdı.

Birden bire hiç tanınmadık Opare çıkarıldı karşımıza! 

Baktık raporuna... Futbolculuk özellikleri BJK’ın istediğinin neredeyse üstündeydi... Çabuktu, hızlıydı, iyi ortalar kesiyordu... Savunma savaşçılığı yüksekti... E daha ne istersiniz? Bir de ‘ucuz olmasını’ istersiniz... Ne ucuzu, Porto 4 aylığına bedavaya kiraya verdi BJK’a!

Orta alana geçelim... İşte karşınızda Tolgay... Veli-Atiba ikilisi çok oturmuştu... Bir numaraydılar. Ama biri olmadı mı öteki de verimden düşüyordu. Joker Necip iş yapsa da verimde devamlılık gösterememek gibi bir eksiği vardı. E öyleyse Tolgay tam isabetti.

Hele bir de Sosa’da bel fıtığı çıkınca...

Miloseviç vakitli, Opare ve Tolgay sorun yaratmayacak gecikme ile alındılar...

Buraya kadar her şey yerli yerinde... Ancaak, şunlar da geliyor akla:

Miloseviç’i izledik... Atınç’ı keser. Onun durumu için sözü uzatmayacağım.

Opare ve Tolgay’da takıldıklarım var.

Opare Porto’nun yedek takımı kadrosundan geldi. Orada da oynatmamışlar! Hadi A takımda ondan çok iyisi, Danilo (23) var. Yedek kadroda neden forma giyemedi? Neden bedava! Neden Biliç 24 yaşındaki bu adama “Geleceğin yıldızı” dedi? Bir taşlamamı yaptı? Yoksa Porto, hem BJK’ta oynatılarak kendini bulsun, hem “oynatamıyoruz bari ödemelerini BJK’a yükleyelim” mi dedi! Bu soruların yanıtını yakın gelecekte alacağız... Şunu da hemen eklemeliyim ki Opare’nin uzak geçmişinde futbol adına iyilikler var...

Tolgay’ın Trabzonspor diyalogu sevimsiz geldi bana...

Tek güvencem bu yıl aldığı her adamı oynatan ve verim alan BJK yönetiminin görüş gücü... Dilerim bu kez de yanılmamışlardır.

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI