Futbol sonuç oyunu

Maç Beşiktaş adına aynı Rusya’daki gibi oynandı. Kapanan ve ani çıkan Moskova’nın kilidini açmaya çalışan ancak ilk maçtaki gibi özellikle ilk 45 dakikada başarılı olamayan bir takım vardı sahada. Kartal adına kendi alanından çıkarken yapılan top kayıplarıyla geçen bir ilk yarı ve orta sahadaki dirençsizlik pahalıya patladı. Gökhan Töre ve Olcay’ın tanınmayacak halleriyle kenarların etkili şekilde kullanılamaması, buna paralel olarak Gomez’in topla buluşturulmaması çok önemli 2 puanın kaçmasına neden oldu.

Beşiktaş ilk yarıda belki de bu sezonun en anlaşılmaz futbollarından birini ortaya koyunca Lokomotiv Moskova’yı da cesaretlendirdi. Manuel Fernandes’in belki de uzun zaman sonra ilk kez yeteneklerini böylesine başarılı bir şekilde sergilemesi Kartal’ın orta saha ve savunmasını abondone etti. Her zaman “Çift kişilik oynuyor” diye methiyeler dizilen Atiba bile ayakta zor durunca orta saha tamamen rakibe teslim oldu. Pozisyon üretmekte yaşanan sıkıntı Siyah- Beyazlı futbolcuları strese sokarken top alamayan Gomez adeta çıldırdı. Alman panzeri bu sıkıntısını gidermek için kendi işini kendi yapmaya kalkınca bu kez ilerde zaman zaman büyük boşluklar oluştu. Böylesine bir dağınık görüntü içerisindeydi Beşiktaş özelikle ilk bölümlerde. Şenol Güneş hakemin ilk yarıyı bitiren düdüğünün hemen ardından Quaresma’yı ısınmaya gönderince Beşiktaş’ın havası birden değişti. Quaresma girer girmez tıpkı Rize’de olduğu gibi kritik bir gol attı. Sağ kanada hareketlilik getiren Ricardo bu performansını sonuna kadar sürdüremeyince kanatlar yine eski haline döndü.

1-0 öne geçtikten sonra ikinciyi getirememek ve baskıya rağmen üretken olamamak dünkü can sıkıcı sonucu getirdi. Tabii son dakikada Ersan o kafayı gol yapsa ya da top Cenk’e gelse bu olumsuzluklardan bu kadar bahsetmeyecektik ama futbol sonuç oyunu.

Lokomotivli oyuncular kendi evlerinden çok daha farklı, istekli ve üretkendiler. Hücumu çok daha fazla düşündüler. Hele geriye düştükten sonra beklenilenin aksine demoralize olmadılar. Golü de Beşiktaş savunmasının topyekün hatasıyla attılar. Belki yine bir kontratakta galip bile gelebillirlerdi. Liderliklerini pekiştirdiler.

Açıkcası Avrupa arenası Beşiktaş adına iyi gitmiyor. Son üç maçtır beraberliklere abone olan bir ekip var ortada. Üstelik ikisi de kendi sahasında.

Geçen yılın ‘Bilicli Beşiktaş’ı ile ‘Şenol Hoca’nın Avrupa karnesi arasında fark oluştu. Bu fark da başkan Fikret Orman’ın hayallerine darbe vuruyor! Aman dikkat!

RİCARDO QUARESMA

Oyuna girdikten sonra takıma getirdiği hareketlilik ve attığı golle gecenin göze çarpan adamıydı. Portekizli’den tek beklenti aynen devam etmesi!

DİRENÇSİZLİK

Beşiktaş’ın orta alandaki dirençsizliği dün gece çok fazla göze battı. Destek yeterli olmayınca, Atiba bile her zamanki halinden çok uzak kaldı.

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI