Helal olsun Tosun

İnönü Stadı’nda Barcelona dâhil nice zaferler, geri dönüşler gördük ama böylesine bir maç Arena’ya kısmetmiş. Hakikaten son yılların en iddialı dönüşlerinden birini gerçekleştirdi Şenol Güneş’in öğrencileri... Maçın başında gelen şok gollere ve oyuna baktığımızda açıkçası kimsenin aklından böylesine bir sonuç geçmezdi. Çünkü Şenol Güneş’in hatalı kurguları, kanatların çıkamaması, çıkarken kaptırılan toplar, orta sahanın etkisizliği, yenilen basit goller, Aboubakar’ın rakip stoperler arasında kaybolması, Benfica teknik patronu Vitoria’nın dersini iyi çalışması, Portekizliler’in jet hızıyla sahamıza inmesi bir bütün olunca ikinci yarı için umudumuz kırılmıştı. Ancak Güneş’in, Adana’ya karşısında değil de Benfica önünde olduğunu hatırlayıp Beck’i sağa, Cenk Tosun’u ileriye, ortaya da Gökhan İnler’i almasıyla işin rengi birden değişti. Müthiş taraftar desteğini de arkasına alınca o beklediğimiz Kartal sahneye çıktı. Hele bir de Mitroglou’nun bomboş kaleye atamaması maçın kırılma anıydı. O gol olmayınca, o ana kadar sakin, topu iyi kullanan, oyunu domine eden ve organize olan Benfica’da panik başladı. Cenk Tosun’un Şampiyonlar Ligi’nde haftanın golü olmaya aday volesi aslında olacakların da sinyaliydi.

Bu maç çevrildiyse herkes yatıp kalkıp Cenk Tosun’a dua etmeli. Cenk’in azmi, nerede duracağını iyi bilmesi neticesinde attığı jeneriklik gol, bu sonucu getirdi. İlk yarıyı demoralize olmuş bir şekilde kapatan Beşiktaşlı futbolcuları ayağa kaldıran isim Cenk oldu. Helal olsun Cenk, helal olsun Beşiktaş...

İş henüz bitmedi ama büyük aşama kaydedildi. Artık Kiev’de alınacak bir galibiyet hatta beraberlik bile bu takımın belki de daha ileri gitmesine neden olacak. Gerçekten Beşiktaş oynadığı futbol, dolu tribünleri ve akıllı politikası ile Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. Benfica gibi Avrupa tecrübesi üst düzey olan bir ekibe karşı 3-0’dan maçı çevirmek kolay bir iş değil ama galip gelmek de olacak işti. Bu beraberlik tabii ki umutların artarak devamıydı ancak burada kazanılsa iş bitecekti bunu da göz ardı etmemek gerek.

Beşiktaş, tamamen farklı yarılar oynadığı dün akşamki doksan dakikada olumlu sinyallerin yanı sıra kötü görüntüler de verdi. Örneğin; her zaman methiyeler dizdiğimiz Atiba’nın hayal kırıklığı yaratan performansı, Oğuzhan ile Tolgay’ın bir iki dönem hariç silik oyunu, Beck-Adriano ikilisinin bulunduğu sol kanadın hiç üretken olamaması. Goller dışında net pozisyon azlığı hep Kartal’ın eksi yanlarıydı. Mücadele yine tamdı ama bazen mücadele böylesine maçlarda yetmez. Ayrıca yenilen basit golleri gördükçe bundan sonrası için aman dikkat diyoruz. Yine de çok önemli 1 puan için bütün takımı tebrik etmek gerek.

KARTAL YİĞİT 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI