Kartal aynı Kartal

Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa finali öncesi Beşiktaş’ı, kamptaki durgunluğunu üzerinden atmış şekilde gördük. Aslında geçen sezonki Beşiktaş’tan çok farkı yoktu ama tam öyle de değildi. Şampiyon takım her maç çok sayıda pozisyona girip oyununu gollerle taçlandırıyordu ama dünkü oyunun özellikle ilk 45 dakikasında ceza alanına girme konusunda sıkıntı yaşandığını gördük.

Oğuzhan istekliydi ama her nedense tehlikeli bölgeye topu sokmada o kadar başarılı değildi. Şimdi herkes doğal olarak Sosa’nın yokluğunun arandığını söyleyecektir. Evet, Sosa tecrübesi ve yeteneği ile bu takım için vazgeçilmezler arasında ama Tolgay’ın gittikçe artan performansı ve elde Oğuzhan’ın oluşu belki de bu açığı kapatacaktır. 

Hazırlık maçları adı üstünde olduğu gibi takımların sezona hazırlanması amacını taşıyor. Ancak yine de Beşiktaş, dünkü maçta taraftara skor olarak değilse de oyun olarak keyif verdi. Bu sezon mutlak şans verilmesi, hatta 11’de oynaması muhtemel oyuncular da öne çıkıyor . Bunların başında Tolgay geliyor. Kerim, Olympiakos önündeki performansı ile 11’e aday diğer futbolcu.

Kafalar hala Gomez’de ama şu an Kartal’ın elindeki santrforlar hazır. Cenk Tosun’u anlatmaya gerek yok, o her an hazır kıta bekliyor. Cenk’e Ömer Şişmanoğlu da eklendi. Artık iyice tecrübe kazanmış, her şeye olumlu bakıyor. Bu sezon kadroda kalmayı hak eden bir isim de o. Güneş, ona da şans vermeli. Attığı gole gelince, akıl ve ustalık işi. Marcelo’nun yanında, Rhodolfo form tutana kadar Necip oynayacağa benziyor. Kaptan tüm benliğini ortaya koyuyor ama stoper eksikliği bas bas bağırıyor. Şenol Hoca’nın kaleci konusunda da istikrarı bulması şart. Dün bir devre Boyko, diğer yarı Fabricio oynadı. Tolga hasta. Elinde 3 tane tecrübeli kaleci var ama bu da başa dert. Bir an önce kalede de karar verilmeli. Hele 2 yabancı kalecinin olması büyük sıkıntı. Biri tribüne gidecek ve bu, şu anki görüntüde Boyko gözüküyor. Fabricio ise kaleyi alır ama Tolga faktörünü de unutmamak gerek.

Beşiktaş için en ciddi sınav haftaya oynanacak Galatasaray derbisi olacak. Lig ve Devler Ligi öncesi bütün eksikleri görme adına bulunmaz fırsat. Ama şu bir gerçek ki kazansa da kazanmasa da bizlere yine keyif sunacak bir Beşiktaş geliyor diyebiliriz. Yani Kartal aynı Kartal...


KARTAL YİĞİT 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI