Nabza göre şerbet

NABZA GÖRE ŞERBET

Şenol Güneş, elindeki bütün hücumcuları bir arada oynatarak bir bakıma Napoli zaferinin ardından Antalya maçında stada koşanlara güzel bir hediye ve şov sunmak istemişti. Oyun dizilişi olarak 4-2- 3-1 başlamıştı ama Siyah-Beyazlı takım atağa çıktığında 4-3-3 oluyordu. Kartal’da sakat Oğuzhan ve kenardaki Ömer dışındaki bütün silahlar oyun alanı içindeydi. İlerisi çoğu zaman Quaresma, Cenk ve Aboubakar‘dan oluşuyordu. Onların arkasında da Talisca ile Tolgay olunca tamamen sonuca odaklı bir Beşiktaş izledik. İtalya kahramanı Aboubakar bu ofans zenginliği içinde sağ kanatta başladı hem ileride hem kanatta kusursuza yakın oynadı. Golün dışında şık paslar ve Talisca’ya yaptığı asist ile dikkat çekti. Sevdiği toplardan birini alınca da mükemmel bir vuruşla gollerine devam etti. Attığı bu jeneriklik şutun gol olması onun güvenini daha da yerine getirecektir. Yavaş yavaş beklenen Aboubakar geliyor diyebiliriz. Ama sanki hala fizik olarak eksik gibi o da tamamlanıyor diyebiliriz.

Şenol Hoca evindeki bu maçı garanti gördüğü için böylesine bir diziliş ile oynadı tabii ki hep böyle olmayacak. Çünkü garanti görünen dünkü maçta bile Antalya özellikle ilk 45 de tehlikeli kontralar gerçekleştirdi. Kartal’da herkes ileriyi düşündüğü için zaman zaman geride ve ortada büyük boşluklar oluştu. Antalyaspor; Deniz Kadah önderliğinde göbekten etkili geldi bu bölümlerde. İleride Eto’o’nun top tutması Beşiktaş adına sıkıntı yarattı ama yıldız oyuncunun kendine oynaması Antalyaspor’un hücum organizasyonlarında bir bakıma el freni oldu. Zaten Rıza Çalımbay da çoğu zaman tercümanı aracılığıyla Eto’o’yu uyardı. Buna ek olarak Diego’nun da hücuma sürpriz çıkışları Antalya adına olumlu görüntülerdi ama Aboubakar‘ın golü sonrası atılan Diego’nun eksikliği Akdeniz ekibinde şok etkisi yarattı. Bu atılış hem defans hem ofansı dağıttı. 10 kişi kalan Antalyaspor ikinci 45’te fark yememek için daha sağlam savunma anlayışına geçti ama 3 gole engel olamadı. Beşiktaş doğal olarak rakibinin üzerine kanatlardan sık gelmeye başladı bu yarıda. Quaresma kendine gelmeye başlamış... Eskisi gibi adrese giden ortaları yapmaya başladığını gördük. Talisca’nın kafasına attığı gol olan orta da bunlardan biriydi.

Beşiktaş yine coşkuluydu, kontrolü tempoyu hep elinde tuttu. Yani anlayacağınız nabza göre şerbet verdi. İtalya yorgunluğu da olduğu için bir ara kötü oynar gibi oldu ama sıkmadan Antalyaspor’un fişini çekti. Zaten aksi bir sonuç da düşünülemezdi çünkü bu kadro kalitesine bakıp Antalyaspor’un puan alması mucizeydi. Gerçi zaman zaman iyi de oynadılar ama güçleri buna yetti. Çünkü kadro anlamında dar bir yapıları var. Beşiktaş fırsatları değerlendirip rahat bir galibiyet aldı. Fabricio gün geçtikçe kalesini sağlama alıyor, Tosic müthiş oynadı ilk hamleleri inanılmazdı. Hatta Antalyalı oyuncuların faul diye itiraz ettiği Aboubakar‘ın golünün yaratıcısıydı.

Talisca 2 gol attı ama hala etkili değil. Fizik olarak geride ikili mücadelelerde hep yerde kalıyor. Bu şekilde iyi bir Tolgay ve Oğuzhan varken oynaması çok zor. Ancak rakipler yorulduktan sonra girer. Geldiği lig Portekiz Ligi bizimki gibi sert değil o yüzden zorlanıyor olabilir ama fiziki durumu hep böyle olacaksa ilk 11’e girmesi zor gibi.

KARTAL YİĞİT 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI