Edep Ba!

Olympiakos maçı sonrası kupayı Türkiye'ye getirip Beşiktaş'ın müzesine koyanlar bir tarafta, kaçın hakemine Beşiktaşlı algısı yapanlar diğer tarafta olduğu bir maç öncesi yaşadık.

Maç içinde ise yorgun Beşiktaş'ın mimlenmiş oyuncusu Aboubakar, kalecinin önünden geçmesi nedeniyle! ikinci sarı kartı görünce iyice oyundan düştü siyah beyazlılar. 

Beşiktaş'ta Gökhan Gönül, bu gece yattığı yeri bilmez. Antalyaspor soldan geldikçe set çekmeye çalıştı tecrübeli oyuncu. Marcelo sakatlanmamış gibi özverisine devam etti ve eksik kalınan zaman diliminde Fabri ile birlikte duvar ördüler. Fabri demişken 82. dakikadaki uzattığı el topa değil şampiyonluk kupasına uzandı ve de tuttu.

Yalnız hata bile olsa Aboubakar yapma BA! Adın çıkmışken dokuza sekize inmezse yerini kaybedersin BA!

Maç bittiğinde, öncesinde olduğu gibi siyah beyaz rengi çekemeyen güruhun anlamsızca ve ne kadar aksini söylese de kendisi yerine düşünen ve de emri terakki edenlerle algı oluşturmasının devamında ettiği kelamlara yine şaşırmadık. Beşiktaş'ın bir puan kazanmasını iddia edip haddini aşan güruh, Beşiktaş ile karşılaştığı için bile günlerce tavaf yapsa şükür yerine geçmeyeceğini biliyorlar. Mevlana'ya sormuşlar "bu kadar okuyorsun ne biliyorsun?" Cevap vermiş "haddimi biliyorum!" Bu kadar konuşanlar birşey bilmedikleri gibi haddini de bilmiyorlar.

İşte bu olanlara şaşırmadık. Edep herkese nasip olmaz. Ne demiş Mevlana "Edebi edepsizden öğrendim." 

Nedim Güngör

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI