Kanun Hükmünde Kararname!...

Yoğun maç temposunda son iki maçını beraberlikle kapatan siyah beyazlılar, ligimizde iddialı bir teknik direktör olduğunu iddia edip varlık gösteremeyen Hikmet Karaman'ın Rizesporuna karşı son dakikada gelen golle üç puanı aldı.


Şenol Hoca, sakatlıklardan dolayı rotasyonun dibine vurdu ve takımı değiştirerek sahaya sürdü. Kulübede oyunun kaderini değiştirecek tek oyuncu ise Quaresma kaldı!...



Maç boyu üstün oynayan ve hakimiyeti bırakmayan siyah beyazlılar sürekli yan pas yaptılar. Oyunu rakip sahaya yıktılar ancak rakip ceza alanında etkili olamadıkları ilk yarı çöpe gitti. Rizespor kalecisi maç boyu yere yatmadı desek yalan söylemiş olmayız. Bu akşam giydiği formayı bir sonraki kaçta da rahatlıkla giyer, nasıl olsa kirlenmedi.


Beşiktaş'ın bu sene iki önemli transferi var. İlki Tosic, ikincisi ise kesinlikle Caner!..


Caner gibi bir oyuncun varsa, ver topu ona ceza sahasına git ve bekle!... Topu forvet oyuncusuna iadeli taahhütlü gönderiyor. Ulaşmaması imkansız ötesi sanki!... Beşiktaşlı yetkililere sesleniyorum, Caner için ya bir muska yazdırıldın ya da sürekli ayetel kürsi okusunlar. Olan var olmayan var Allah korusun nazar değebilir!...


Beşiktaş oyuna o kadar hakimdi ki topa sahip olma oranı ayıp olmasın diye 71-29 yazıldı sanki!... Öyle ki Fabricio kale arkasında tavla oynasaydı yeriydi. Ancak Beşiktaş geçtiğimiz sezona göre daha az koşuyor. Bu da dikkat edilmesi gereken bir konu olsa gerek.


Tolgay takımda ben varım diyor ancak kenarlarla bir türlü akort tutturamıyor. Kiev maçındaki iyi oynayan Tolgay, Tize karşısında da iyiydi. Hele ki Aboubakar'a al da at dercesine verdiği pas akıl doluydu.


Son maçlardaki tabela duran toplar ya da uzaktan şutlarla değişiyor. Pas oyunu ve organizasyonlar çok zayıf kalıyor ya da sonuç alınamıyor. Bu akşam da Adriano, örümcek ağına ateş ederek üç puanı getirdi ama ders çıkarılmazsa bu gol bir hiç olur. Ders çıkarsa şampiyonluk yolunda kilit olur.


Beşiktaş'ın önünde milli maç arası var ve bunu iyi değerlendirmeli. Özellikle skora yönelik bir gelişme göstermesi gerekir. Şenol Hoca'nın da bir an önce çift ön libero anlayışından vazgeçip defans, kaleci ve ön libero ile beraber sayıyı altı kişiden fazla yapmamalı. Atiba'nın yanında mutlaka ofansif yönü daha fazla olan bir oyuncu oynamalı ki bu da sakat veya cezalı olmadığı sürece Oğuzhan'dır. Aboubakar ve Cenk dikine oynamayan orta sahanın ceremesini çekiyorlar ama bulduklarını da atmak zorunda olduklarını unutmamalılar.


Bu aradan gol atma sorununu çözemeden çıkan Beşiktaş'a devre arasında golcü alınması için gerekirse hazır ohal varken "kanun hükmünde kararname" çıkarılsın. Aksi halde vay taraftarın haline!...


Nedim Güngör

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI