PİSİ PİSİNE

İlk maçın sonunda Bilic’e rağmen avantajlı demiştik ki daha ilk maçta bu işi bitirebilirdi Beşiktaş.

İkinci maça hem doğum gününde hem de yaklaşık 70.000 seyircinin desteği ile çıkarken Türkiye’de geri kalan halk da televizyon başında izlediği bir ortamda çıkıyorsun ve bunu değerlendiremiyorsun. Her şey senin lehine ama Beşiktaş’ta bir şey eksik, o da kenarda teknik direktör yok!...

Bilic sanırım K.Erciyesspor ile C.Brugge renklerini karıştırdı ve aynı kadroyu çıkardı. Mustafa Pektemek bu takımın golcüsü O-L-A-M-A-Z!... Hele hele böylesine önemli maçta bel bağlamanın izahı da olamaz. Defansta Necip ve Franco tercihi evlere şenlik!... Rakibin forvetindeki Sutter’den hava topu alması için Necip’e itfaiyeci merdiveni lazımdı. Ayrıca güçlü fiziği ile de dikkat çeken 30 yaşındaki golcü oyuncuya çarpan yere düştü. Ersan’ı yedekte tutmak ne demek? Ersan saatli bomba olabilir ama Atınç’ı da oynatmadığına göre Necip’e yazık değil mi?

Orta sahada Veli savaştı da savaştı. Özellikle 1-0 öne geçtikten sonra Bilic, yanına partnerini de almalıydı.

Anlatıyoruz, yazıyoruz ama nereye kadar!...

Sonuç olarak;

* Bilic sahaya çıkardığı kadro tutarsa başarılı tutmazsa eyvahlar çekmeye devam.

* Bilic oyunu okumakta rakamla “0” yazıyla “SIFIR”!... Bu konuda Brugge teknik direktörünü izlesin. Her iki maçta da 1-0 geriye düştükten sonra yaptığı hamlelerle skoru yakaladı. Olimpiyat’ta da 1-0 geriye düştükten sonra yaptığı hamlelerle skoru 3-1’e getirirken turu da cebine attı.

* Bilic şimdiye kadar sadece ligde küme düşme potasında yer alan ve etkisiz bir takım karşısında denediği 4-4-2 sistemini Brugge karşısında denemek ile büyük hata yaptı ki Ba’nın yanında tercih ettiği Pektemek başlı başına yanlış bir tercihti.

* Bilic, oynattığı sistemi takım oyunu olarak sezon başında oynatmaya başladı ancak sistem işlemeyince bireysel becerilere yöneldi. Bilic’in elinden Gökhan ve Ba’yı alın geriye bir hiç kalacaktır.

* Bilic, Gökhan’a o kadar fazla özgürlük verdi ki topla oynama sevdası takımın yavaşlamasına ve çok top kaybetmesine neden oldu. Örneğin maç öncesi yaptığım yorumda 4-4-2 sisteminde beklerin büyük rol oynayacağını ve özellikle OPare’nin bindirmeleri takıma büyük katkı sağlayacaktır demiştim. Ancak, Opare boş bindirmeler yapmak zorunda kaldı. Gökhan bir türlü Opare’yi kullanmayı beceremedi. Ne zaman ki Olcay, Opare’nin önünde oynamaya başladı Opare’de bindirmelerle katkı sağlarken neredeyse gol bile atacaktı.

* Bilic, yanlış sistemle yakaladığı 1-0’ın ardından hemen oyuna müdahale etmeliydi hatta ve hatta santra yapılmadan değişiklik yapabilirdi ki bunun adı da Mustafa-Atiba değişikliği olmalıydı.

* Bu maçı oynayıp kaybetmeye kimsenin sesi çıkmazdı ama takımın başında ki hocanın istikrarlı hataları avuçlarımızın içinde ki turu verdik.

Şimdi sormak lazım;

* Sayın Fikret Orman, her galibiyet sonrası mikrofonların önüne atlayıp açıklama yaptıktan ve de kura çekiminde ki görüntülerinizden sonra ne düşünüyorsunuz? Sizin bir başkan olarak çantada keklik görmüşçesine sevinmeniz şimdi rüzgarı aleyhinize çevirmiş midir?

* Bu kaybın nedeni her zaman ki gibi “ama bizim stadımız yok!...” mudur?

Sonuç olarak Beşiktaş elendi ve artık önünde bir tek lig kaldı. Pazar günü de ligde çok önemli bir maça ki tam 6 puanlık bir maça çıkacak. F.Bahçe karşısında alınacak bir mağlubiyet ya da kötü bir sonuçtan sonra Beşiktaş zor toparlanır.

Bu sene Bilic yüzünden kaybedilen puanların ve maçların haddi ve hesabı yok. Yorgunluk, fikstür yoğunluğu ve stat sorununu kimse bahane etmesin. Taraftar huzurunda çok sevilmesine rağmen tartışılmaya başlanan Bilic’in işi çok zor. Tolga’ya yapılan protesto ise zamansızdı. Sonuç olarak suç onda değil onu oynatanda!...

Son olarak Bilic kendi ayağına kurşun sıkmıştır. Bundan sonra ki tek bir hata yolların ayrılmasına neden olabilir ve şu an hali hazırda eski göz ağrısı da gelmeye müsait… Çünkü 2016 seçimlerine güçlü girmek isteyen yönetim istikrarı değil kısa süreli de olsa başarıyı hedefleyecektir.

NEDİM GÜNGÖR

https://twitter.com/NedimGungor

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI