9 puanlık galibiyet

Avrupa’da fırtına gibi esen Kartal, ligin zirvesinde de arayı açtı. Beşiktaş; Başakşehir, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin berabere kaldığı haftada, Akhisar’ı puansız gönderip zirvede yalnız kaldı. En yakın rakibi ile aradaki puan farkını 4’e çıkaran Güneş’in ekibi, Galatasaray derbisi öncesi büyük moral depoladı.

Hiddink söyleyince

Mehmet Demircan, hafta içi Amsterdam’da Hiddink ile özel röportaj yaptı. Hollandalı çalıştırıcı, “Dünyanın en güzel yerinde, Beşiktaş’ın stadı var. Güneş’i de çok beğeniyorum. Kore ve Türkiye’de büyük işler yaptı. Şampiyon olacaktır...” dedi. Tecrübeli çalıştırıcı çok iyi özetlemiş her şeyi. İşte o statta kritik maça çıktı Kartal. Cenk’e verilmeyen tartışmalı penaltıyı konu eden olmadı. Taraftarın müthiş desteği ile, Güneş’in ekibi gol için yüklendi.

On beş dakikada iki gol

Önce Quaresma’nın etkili ortasında Cenk kafa ile topu ağlara bıraktı: 1-0. Ardından Talisca, ceza alanı dışından sert ve akıl dolu vuruşla uzak köşeden fileleri havalandırdı: 2-0. 13 ve 27’nci dakikalarda gelen bu gollerle sahaya rahatlama geldi.

Sol açık yok!

Kartal farklı oyun anlayışı ile sahadaydı. Babel sol çizgide değil, çift forvet, bazen de forvet arkası serbest adam gibi oynadı. Adriano sol kanadı baştan başa kullandı. Orta alanda Atiba yine, oyunu iki yönde oynayıp, aynı zamanda rakibi bozan isim olarak öne çıktı. Ve elbette Quaresma ilk yarıda attırdığı gol ile yıldızlaştı.

Akhisar’a yakışmadı

Kadron kısıtlı, gücün sınırlı olabilir. Bu daha ilk dakikadan itibaren süre çalmaya, yattığın yerden kalkmamaya ve oyunu sadece gol yememe üstüne kurmana sebep olmamalı. Tolunay Kafkas’ın ekibi bu hatayı yapınca, faturasını da peşin ödedi.

Kulübe böyle maç alıyor

Güneş’in elinde çok zengin bir kadro var. İsrail’de 11’de olan Tolgay, Necip, Tosiç ve Mitroviç.. Maç esnasında Talisca ve Atiba gibi iki banko isim değişiyor. Ancak futbol ve skor adına en küçük olumsuzluk söz konusu değil. Hani derler ya, bazen kulübe maç kazandırır diye, işte buna en güzel örnek..

Üç pozisyon tek gol

Beşiktaş ikinci yarı tempoyu artırdı. Üst üste ataklardan tarihi fark gelebilirdi. Ancak olmadı. Kaçan kaçana. 69’da ise Quaresma, Gökhan ve son olarak kafa ile Atınç’ın vuruşundan gol çıktı: 3-0. Savunma güvenliğini aksatan Kartal, 81’de topu da kalesinde gördü. Defansın arkasına sarkan Olcan, şık vuruşla skoru 3-1’e taşıdı.

Şimşek gibi yönetim

Barış Şimşek, maçın genelinde çok iyi yönetim gösterdi. Hatalı kararları olsa da, hiç eyyama kaçmadı. Pozisyonlara yakın oldu. Futbolcular ve yardımcıları ile mükemmel diyalog kurdu. Şimşek’in, ayağına kramp giren Atınç’a sağlık ekibi gibi müdahale etmesi ise görülmeye değerdi. Tebrikler..


ORHAN YILDIRIM 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI