AVRUPA VURGUNU

Orhan yıldırım'ın Fanatik Gaetesi'ndeki köşe yazısı:

Hafta içinde Liverpool’u eleyip taraftarını ayağa kaldıran Kartal, Başkent’te iki puan bıraktı. Bir yandan şampiyonluğun en güçlü adayı Beşiktaş, diğer yanda ise ligden düşmeye en yakın görülen Balıkesirspor vardı sahada. Yorgun Kartal, iki kez öne geçtiği maçta iki kez yakalanıp hiç hesapta olmayan kayıp yaşadı. İki penaltı, bir de kırmızı kartın çıktığı heyecan dolu maçta 2-2’lik skor her iki takıma da yaramadı.

Demba Ba durmuyor

Liverpool ile 120 dakika mücadele eden Kartal, zayıf rakibi önünde maça iyi başlamasını bildi. Fakat arkaya atılan toplarda, rakibine birçok pozisyon verdi. Aynı şekilde karşı kalede de gol pozisyonları buldu. Önce Gökhan kaçırdı. Ardından ise müsait durunda Zec’in vuruşunda top az farkla auta gitti. Karşılıklı gol denemeleri sürerken, Hutchinson’ın 19’da attığı sert şutta kaleci Vukovic iyi yer tutup gole izin vermedi. 31’de ise bu kez Ba ve Veli kale çizgisi üstünden final vuruşunda etkisiz kaldılar. Kartal istediği golü 35’te buldu. Gökhan’ın sağdan girip kestiği topa, Aykut elle hamle yaptı. Kazanılan penaltıda topun başında yine Ba vardı. Senegalli klasik penaltı atışında topu ağlara gönderip, bu sezon çıktığı 31 maçta  23’üncü golünü kaydetti: 1-0.
Beşiktaş’ta ilk yarıda Hutchinson orta alan, savunma ve forvet arasında kusursuz köprü vazifesi yaptı. Sürekli yer değiştiren Gökhan yaratıcı gücünü öne çıkardı. Balıkesirspor da ise Zec takımını atağa çıkaran isim oldu.

Bir taşla iki kuş

Beşiktaş uzun zamandır sağ beke oyuncu arayıp durdu, sonunda da Opare’yi kadrosuna kattı. Ganalı oyuncu ilk onbirde sahaya çıktığı son iki maçta hem sağ, hem de sol bek sorununu rafa kaldırdı. Siyahi yeteneğin forma rekabeti; Serdar’ın performansını artırdı. Düşüş yaşayan Motta’nın yokluğunu aratmadı.
Balıkesirspor, 50’de eşitliği yakaladı. Ceza alanı içindeki karambolde topla buluşan Ermin Zec, boş kaleye gönderdi: 1-1. Gole anında reaksiyon veren Kartal, üç dakika sonra yine öne geçti. Gecenin başarılı ismi Opare soldan girip uzak köşeye akıl dolu vuruşla golünü attı: 2-1. Bilic’in Tolgay, Kerim ve Mustafa hamleleri oyun üstünlüğü getirdiyse de bu skora yansımadı. Yorgunluk yüzünden her geçen dakika oyundan kopmalar başlayınca arkaya atılan toplar tehlike yarattı. Nitekim, böyle bir atakta Gökhan, Berkan’ı indirip penaltıya neden oldu. Topun başına geçer Vargas, 83’te duruma yeniden denge getirdi: 2-2 Büyük heyecana sahne olan maçın son bölümlerinde ise karşılıklı ataklardan gol çıkmadı. Vargas’ın serbest atıştan attığı şutun direkte patlaması rakip adına şanssızlıktı.

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI