Bekle Bizi Porto

Karabük deplasmanında müthiş bir 90 dakika yaşandı. İlk yarıda Güneş’in ekibi kaçırdıkça kaçırdı. Karabük, sağ bekte hata üstüne hata yapan Necip’in üstüne oynadı. Kartal ikinci devreye de iyi başladı. Önce penaltı kaçırdı, ardından on kişi kaldı. Bu andan itibaren heyecan tavan yaptı. Karşılıklı ataklar vardı. Beşiktaş; Babel ile üç puanı kaptı, devler ligindeki rakibi Porto’ya gözdağı verdi.

Bu kadar gol kaçmaz ki 

Beşiktaş iki ayrı takım halinde ligde oynasa, ikisi de zirve yarışında olur. İnanılmaz kulübe zenginliği ve derinliği var. Ancak gel gör ki, gol yollarında bunu skora yansıtamıyor. Girdiği pozisyonların yarısını atsa, dünkü maç daha 15’inci dakikada 3-0 olacak. Arkası da gelecek. Talisca, Pepe, Lens ve Babel kaçırdıkça kaçırdı.

Negredo gibisi gelmedi! 

İspanyol oyuncu gibi santrfor görmedik. Gol atmayı değil de, attırmaya programlanmış! Öyle ki, ceza alanı içinde topla buluştuğunda bile pas yapacak birini arıyor. Santrforlar egoist olur. Sadece kaleyi düşünür, daha müsait arkadaşına rağmen kendi vurmayı yeğler. İşte bunların hiç biri Negredo’da yok. Fizik olarak da hazır olmadığı için golden uzak kaldı.

Karabük sus pus! 

Koca ilk yarı boyunca Fabricio’nun kalesine bir tane bile gollük şut gitmedi. Ev sahibi takım sadece gol yememe üstüne plan yapmış. Kalabalık tuttuğu orta alanı, savunmaya yakın oynatıp, Talisca ve kanatların etkinliğini kırma yoluna gitti.

Oğuzhan’a penaltı attırmak 

Hakem Palabıyık çok doğru karar ile penaltıyı çaldı. Mesafe tanımadan frikiklerden gol atan Talisca yerine, Oğuzhan topu aldı. Milli takımdan yorgun dönen genç yıldız, çok kötü bir vuruşla kaçırdı. Kaçan penaltı sonrasında Caner’in net pozisyonunda bir de gol kaçınca moral çöküntüsü başladı. Bunlara bir de Tosiç’in atılması eklenince, hatalar zinciri tavan yaptı. Tüm oyun planı bozulan Kartal, Karabük önünde 70’ten sonra sıkıntı yaşamaya başladı.

Ne de olsa eski santrafor 

Babel, zorlu deplasmanda her iki kanatta değişkenli oynadı. Bir ara ortaya da geçti. Negredo çıkınca da santrfor oynadı. Sahanın en başarılı ismi olan tecrübeli yıldız, 79’da savunma arkasına sarkıp üç puanı getiren gole imza attı.


ORHAN YILDIRIM 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI