Beşiktaş, ''Lig'' dedi

Maç öncesi gerginlik vardı. Tribünleri hadi anladık da, saha içindeki yüksek gerilim hayal kırıklığı idi. İlk yarı üç net pozisyondan yararlanamayan Kartal, Tosic’in atılması ile tökezledi. İkinci yarı van Persie’nin golü, Fenerbahçe’ye çeyrek final getirdi. Çıkan çıkmayan kartlar, Beşiktaş’ın penaltı beklentisi. Sahaya giren taraftarlar. Güneş ile Kjaer arasındaki itiş kakış. Koridorlardaki hengame. Derbide yaşanmayan kalmadı. Maç sonu, Fenerbahçe, evine mutlu döndü. Kartal’da ise gecenin olayı, içeri giren takımın geri çağrılıp alkışlanmasıydı.

Talisca kaçırınca

Derbi anlamsız şekilde çok gergin başladı. Anlaşılan saha dışındaki atışmalar maça yansıdı. Daha ilk dakikalarda, çok iyi arkadaş olan Oğuzhan ile van Persie birbirine girdi. Zaten gergin olan tribünler de, karşılıklı tezahüratlara ‘gaz’ verdi! Kartal her geçen dakika baskısını artırdı. Oyunu tamamen karşı alana yıktı. Fabicio’ya geri pas dışında top gitmedi. İleride çoğalamayan Beşiktaş, iyi kapanan Fenerbahçe karşısında ilk net pozisyonu 35’te buldu. Quaresma’nın ortasında Brezilyalı kafayı iyi yere vuramadı. Ardından Oğuzhan ve yine Talisca kaçırdı.

Tosic, yangına benzin döktü


Sırp futbolcu sezonun en iyi maçını çıkartıyordu. Kendisine faul yapan van Persie’ye kafa atıp oyun dışı kaldı. Böylesine önemli bir maç. Hakem faul vermiş. Her ne tahrik olursa olsun, gidip adama vurmanın kabul edilir yanı yok. Beşiktaş forması giyen bir futbolcu sorumluluğunu bilecek.

Fener savunmada kaldı

Advocaat, takımını önce gol yememe üstüne programlamış. Tam 8 kişi kendi alanında çakılı oynadı. Lens’e de istediği toplar gitmeyince, koca ilk yarıda tek pozisyona giremediler.

Roller değişince

Fenerbahçe, on kişi kalan Beşiktaş karşısında bu avantajı iyi değerlendirdi. Savunmasını biraz öne değil, orta sahaya kurdu. Kartal’ın ilk yarıdaki, oyunu bu kez terse dönü. Önce Sow’un vuruşunda top yan direkte patladı. Artan baskı, pozisyonlar doğurdu. Nitekim 71’de gol geldi. Cenk’in kaybettiği topta başlayan atakta Lens ortaya bıraktı, van Persie boş kaleye tamamladı: 0-1.

Yıldızlar durunca

Güneş, taktik gereği Talisca’yı oyundan almak zorunda kaldı. Quaresma çabası yetmedi. Babel ve Oğuzhan’da etkisiz kalınca, Cenk yalnızları oynadı. Skoru değiştiren bu isimlerin kötü gününde olması skora da yansıdı.

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI