Buraya kadar

Beşiktaş, Lyon karşısında her şeyini ortaya koydu. Normal süresi 2-1 biten maçın uzatmalarında da gol çıkmadı. Penaltı atışlarında Tosic ve Mitrovic topu kaleciye nişanladı, turu Fransızlar kaptı. UEFA’da yarı final kapısında elenen Beşiktaş artık lige döndü.


Stres yüklü başlangıç



Beşiktaş maça çok gergin başladı. Öyle ki, takımın en sakin ismi Atiba bile, kendinde değildi. Hal böyle olunca, orta alanda top kayıpları tavan yaptı. Nedendir anlayamadık, sağ açıktaki Quaresma’ya pas atılmadı. Oysa, hücum silahı o idi. Lyon, tribünlerin yoğun tepkisinden tökezledi ama savunma arkasına atılan toplarda tehlikeler yarattı.


Talisca’dan müthiş gol



Talisca, istediği topları sadece bir kez alabildi. Onda da golünü attı. 27’de ceza alanı içinde Oğuzhan’ın pasında buluşup kalabalık arasından uzak köşeye bıraktı: 1-0. Dedik ya Kartal stres yüklüydü diye... Gol, taraftarların coşkusu, bu bulutları dağıtmaya yetmedi. Daha öne geçeli 10 dakika olmadan topu ağlarında gördü. Gol, ‘geldim, geliyorum’ demesine rağmen herkes seyretti. Arkaya sarkan Lacazette skora denge getirdi: 1-1. Beşiktaş 24’te yediği gol sonrası sıkıntıya düşse de, devreyi bu skor ile tamamlamasını bildi. Lyon’un golünü atan Lacazette’in bir vuruşu da yan direkten döndü.


Fransa’da daha iyiydi



Güneş’in ekibi deplasmandaki karşılaşmada, çok daha etkili futbol ortaya koymuştu. Dün gece ilk yarıda beklentilerin gerisinde kaldı. Atiba-Oğuzhan kopuktu. Talisca, Q7 ve Babel, olumlu pas alamadılar. Adriano ve Gökhan da yeterince hücuma destek olamayınca, pozisyon zenginliği olmadı.


İşte Kartal’ın gerçek yüzü



İkinci yarıda bambaşka bir Beşiktaş vardı sahada. Sağlı sollu ataklar, olumlu paslar, ortadan ve geriden ataklara destek; tek kelime ile mükemmel başlangıç. Lyon neye uğradığını şaşırdı. Tam da bu esnada topu kalesinde buldu. 59’da Adirano’nun ortasına iyi yükselen Talisca, kafa ile skoru 2-1’e taşıdı.


Boş kaleye atsa...



Maçta her geçen dakika tansiyon arttı. Karşılıklı ataklar, kaçan goller heyecan fırtınası yarattı. Atiba, bu sezon yapmadığı kadar top kaybında bulundu. Önce Babel boş kaleye atamadı, son dakika içinde bu kez Lacazette üst direğe takıldı ve normal süre bitiminde tur uzatmalara kaldı. Uzatma dakikaları içinde heyecan hiç dinmedi. Zor gollere imza atan Talisca, bomboş kaleye kaçırdı. Penaltılarda şanslar yarı yarıyaydı. Kartal son iki penaltıyı atamadı ve Nisan ayında Avrupa macerasını noktaladı.


ORHAN YILDIRIM 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI