Ege'den Şampiyon Geçti

Beşiktaş için Alanya ve Göztepe deplasmanları zirve yarışındaki konumu belirleyecekti. Kartal Akdeniz’den mutlu döndü. Ege’ye daha rahat geldi. Evinde büyük takımlara kök söktüren Göztepe, Beşiktaş karşısında direnç gösterdi. Bir de galibiyete verilecek 30’ar bin liralık rekor prim vardı. Ancak Güneş’in ekibi ilk dakikadan, maç bitene kadar oyuna hakim olmasını bildi. Üç puanı üç golle alıp zirveye yapıştı.

Muhteşem ikili 

Beşiktaş, baskıya anında reaksiyon gösterdi. Topu kalesinden uzak tutup, etkili yıldızları ile karşı kalede gol aradı. Daha 7’de Babel, ‘al da, at’ dercesine kesti, Talisca kafa ile ağlara bıraktı: 0-1. Bu ikilinin son haftalardaki sıkıntısı da güzel golle ortadan kalkmış oldu. Öne geçen Kartal istediği gibi oyuna hakim oldu. Beşiktaş’ta Quaresma sağdan biraz etkili olsa, farkı artırıp maçı ilk yarıda bitirebilirdi.

Atiba ve diğerleri 

İlk yarıda, sahanın kuşkusuz en verimli ismi Atiba idi. Kanadalı futbolcu, yaşına rağmen her topa hamle yaptı. Rakibi bozdu. Takımını atağa çıkardı. Sıkışan oyunu açtı. Sahanın her yerinde görevini kusursuz yaptı.

Göztepe’nin gücü yetmedi 

İzmir temsilcisine bravo!.. Futbolu çirkinleştirmedi. Sadece kazanma adına mücadele etti. Gücü ölçüsünde, Beşiktaş’a karşı durmaya çalıştı. Duramadı. Taraftarı önünde terinin son damlasına kadar savaşıp alkışı haketti.

Gol yağmuru

İkinci yarı hızlı başladı. Babel orta alandan Tolgay’dan aldığı topla rakip ceza alanına girip şık gole imza attı: 0-2. 47’de gelen bu gol maçın da kırılma anı oldu. Cenk, 53’te Talisca’nın pasında skoru 3-0’a taşıdı. Ev sahibi takım 66’da Ghilas ile bir sayı buldu. Ofsayt tartışması, sonucu değiştirmedi. Yirmi dakika içinde atılan üç gol izleyenlere büyük keyif verdi. Karşılıklı hücum futbolu, pozisyon, mücadele ve heyecan dolu bir maç çıkardı ortaya. Hakem Hüseyin Göçek de skora etki yapan düdük çalmadı. Pozisyonlara yakın olup, doğru kararlar verdi.


ORHAN YILDIRIM 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI