Kartal’dan Porto destanı

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’ne galibiyet ile başladı. Siyah-Beyazlı ekip, Porto karşısında; biri kendi kalesine olmak üzere 4 gol attı. İlk yarı hücum gücünü öne çıkaran Güneş’in ekibi, ikinci devre taktik değiştirip savunma yaptı. Portekiz’den farklı galip ayrılıp tarih yazan Kartal, liderlik koltuğuna oturdu. Casillas böyle goller görmedi Real Madrid’in efsane kalecisi İker Casillas, ilk yarıda kalesinde iki güdümlü füze buldu!.. Biri yakın, diğeri uzun mesafeden. Tecrübeli kaleci, 13’te Talisca’nın kafa şutunu ancak ağlarda görebildi. Aynı şekilde 28’de Cenk’in müthiş vuruşunu da.. Kartal, çok iyi başladığı maçta, oyunu istediği gibi yönlendirdi. Oğuzhan biraz gününde olsa maç erken kopardı. Gelişen ataklarda Adriano ve Caner ileri çıkıp risk almadılar. Quaresma, Talisca, Cenk ve Babel atakları sürüklediler.


Yeter artık Tosiç 

Bu kaç oldu unuttuk. Tosiç kendi kalesine gol atmakta kulvar, rakip tanımıyor. Dün gece de kornerden gelen topu rahat pozisyonda olmasına rağmen Beşiktaş ağlarına bıraktı. Hiç yoktan 21’de bu golle eşitliği yakalayan Porto, toparlanma şansı buldu.

Baskı nefes aldırmadı 


Beşiktaş biraz da skoru tutma adına ikinci yarıya savunma ağırlıklı başladı. Zira geride olan Porto, tüm hatları ile yüklendi. Tamamen sete dönen oyunda, oluşan baskı güçlükle durduruldu. Orta alan savunmaya daha yakın oynayınca, karşı kaleye atak da yapamaz hale gelindi.

Güneş’in hamlesi işe yaradı 

Porto’nun gol için yüklendiği bu yarıda, Güneş, Medel’i oyuna alarak baskıyı bir nebze de olsa kırdı. Daha sonra Quaresma-Negredo değişikliği vardı. Portekizliler, Q7’yi alkışlarla uğurlayıp, centilmenlik örneği gösterdiler.

Babel fişi çekti 

Ligde attığı golle üç puanı getiren Babel, dün gece de Porto karşısında işi bitirdi. Yıldız oyuncu ev sahibi takımın beraberlik için yüklendiği dakikalarda, kendi atağına, bitirici vuruş ile galibiyeti pekiştirip, Porto’nun tüm umutlarını çimlere gömdü. 


ORHAN YILDIRIM 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI