Torunoğulları açıklasın!

Beşiktaş, artık bir sistem kulübü ve büyük bir kurum oldu. Kişilere bağlı yapısı ortadan kalktı. Bunda Başkan Fikret Orman’ın büyük payı var. Yönetim içinde, Ahmet Nur Çebi ve Ahmet Ürkmezgil dışındaki tüm eski ve yeni yöneticilere farklı görevler yükledi. Sonuç ortada. Sistem tıkır tıkır işliyor. İşte son Gökhan transferi. İşi bir önceki dönemde, stattan sorumlu yönetici Umut Güner ile pazarlamaya bakan Emre Kocadağ bitirdi. Bütün bunlar yaşanırken, Erdal Torunoğulları sendromu var.


Çebi’den Gomez’i sakladı


Torunoğulları, Yıldırım Demirören dönemlerinde iki kez, yönetime girmek istedi fakat bu gerçekleşmedi. Orman ile birlikte, arzusuna kavuştu. Transferlerde öne çıktı.

Ya arkası!


Medya önünde fazla olunca, farklı da davranışlar içine girdi. Her şeyi ben yaptım, oldu bitti havasında durdu. Bağlı çalıştığı Ahmet Nur Çebi’den, Gomez transferini sakladı. Kendisini soyutladı. Bu da yönetim içinde büyük rahatsızlık doğurdu.

Torunoğulları hakkında inanılmaz iddialar var. Hem de birbirinden siyah ve beyaz kadar farklı. Bir kısım şunu diyor; transfer listesini bazı menajerlere el altından veriyor, onlar da anında yetkisini alıyorlardı. Diğer iddia da tam aksi. O da şu; bazı menajerler ile çalışmak istemediği için Başkan ile sıkıntı yaşadı.


Lienz’deki kampta...


Bir diğer konu da, bir kısım gazeteciler ile farklı dostluklar kurup, haber akışı ile algı operasyonu yarattığı...

İddialar uzayıp gidiyor. Torunoğulları’nı çok eski tanırız. Çok eskilere dayanır dostluğumuz. Daha doğrusu öyle sanırdık. Göreve geldiği ilk dönem, yanıldığımızı, pek tanımadığımızı anladık. Avusturya, Lienz’deki kampta bu durum çıktı ortaya...

Sonuç da şahsi ilişkiler önemli değil. Unutulur gider. Unuttuk. Ancak koca yönetimde, görev değişimi yüzünden sadece bu isim gündem oluyorsa, iddialar boş değil demek ki.


Kesinlikle söylemeli!


Torunoğulları’na düşen, çıkıp bütün bu söylentilere, ve daha da fazlasına cevap vermeli. Hem de medya önünde. Öyle, sadece bir iki yakın olan meslektaşa kapalı kapılar ardından değil. Camia ancak böyle tatmin olup, aydınlanır ve konu kapanır. Önceki gün sosyal medya üstünden; ‘Değerli arkadaşlar, şu an bayram tatili ve kızımın diploma töreni için yurt dışındayım. Benim ile ilgili ne konuşuluyor bilmiyorum, umursamıyorum da. Bayram’dan sonra bizim de birkaç sözümüz olacak, merak etmeyin’ açıklamasında bulundu.


Bu bazı kaynaklara göre istifası cebinde diye yorumlandı. O da bir tercih. Ancak kendisi de dile getirdiği gibi, söylenecek çok şey var. Kesinlikle söylemeli. Hemen şimdi. Bekliyoruz!..


Orhan Yıldırım 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI