Zirve avcısı

Kartal için Sivasspor maçı büyük önem taşıyordu. Önce Fenerbahçe’ye emanet ettiği liderliği geri almak, ardından da UEFA maçı öncesi moral bulmak. Güneş’in ekibi devreyi önde kapattı. İkinci yarı sayısız gol fırsatları kaçırıp, taraftarını strese soktu. Uzatmada gelen gol, herkese rahat nefes aldırttı. Liderlik koltuğunu bırakmayan Beşiktaş, yüzünü Avrupa’ya çevirdi.


Geri geri gidince



Beşiktaş maça çok iyi başladı. Sürekli hücumu düşünüp gol kovaladı. İlk dakikalar içindeki bu görüntü, maçın devre bitmeden farka gideceğini düşündürdü. Önce Olcay, ardından da Gomez ve Sosa net pozisyondan yararlanamadı. Gökhan’ın yokluğunda sağ kanada geçen Quaresma, topla buluştuğu anlarda etkili oldu. Yaptığı ortalarda final vuruşları golle sonuçlanmadı.


Sivasspor ise önce beraberlik düşündüğü için genelde savunmada kaldı. Eneramo’nun direği sıyırıp dışarı giden tehlikeli atağı dışında silik kaldı.


Gomez, Atiba’ya duacı



Kanada milli takımına giden Hutchinson, nerdeyse dünya turu atıp dönmesine rağmen, sahanın en enerjik ismiydi. 44’te Quaresma’nın ara pasında topla buluşan Atiba, Adem tarafından indirildi. Penaltıda topun başına gelen Gomez, kaleciyi ters köşeye gönderip devrenin skorunu belirledi: 1-0.


Rhodolfo kurtardı



Sivasspor’un, 49’da Aatif ile bulduğu net pozisyonda, Rhodolfo mutlak golü yatarak önledi. Bir anlamda bu pozisyon maçın da kırılma anı oldu. Kartal farkı attırmak için yüklendi. Sağdan etkili bindirmeler yaparken, solda gününde olmayan Olcay çok pas hatası yaptı. Sosa ve Oğuzhan, Hutchinson’a ayak uyduramadı. Takımın golcüsü Gomez de zoru seçti. Alman oyuncu Quaresma’nın ‘al da at’ der gibi verdiği iki net pozisyonda; önce kaleciye nişanladı, diğerinde ise dışarı attı.


Sivasspor, gücü ölçüsünde en azından bir puan için risk alsa da, savunmayı aşamadı.


Quaresma farkı



Ve maçta son sözü uzatmada Cenk’in pasında düzgün vuruşla ağları havalandıran Oğuzhan söyledi: 2-0. Maçta öne çıkan diğer görüntü ise Portekizli yıldız idi. Querasma Güneş’in uyarısı ile son dakika

içinde savunmaya yardıma gelip, mutlak golü çıkardı.

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI