2015-2016 sezonu kazığı

2015 / 2016 SEZONU KAZIĞI

Maça hücum olarak en üst düzey verimi alabilecek bir oyuncu kadrosu ile çıkan Şenol Güneş, kadrodan beklentisini alamadı ilk 45 dakika.

Beşiktaş oyuncu kalitesi olarak sezonun en etkili kadrosu ile başlamasına rağmen, saha içerisinde uyumsuzluk hat safhadaydı. Özellikle Olcay Şahan’ın ileri 3’lü de uyumsuz görüntüsü ve bu üçlünün yeterli verimi ortaya koyamamasından dolayı, Gomez’in de etkisiz göründüğü bir 45 dakika izledik. 

Skenderbeu maçında Sosa’nın forvet arkasında ki etkili oyunu gözümüze batarken, derbi arifesinde mutlak 3 puan alınması gereken bir maçta macera arayan Beşiktaş teknik ekibi 2. 45 de hatasından dönse dahi, bu galibiyet için yetmedi. Şenol hoca’nın geçen sezonun aksine takım gerideyken çift forvete dönmesi ne kadar cesaretli ve mantıklı bir hamle ise, sezon başından bu yana ne zaman maça sonradan girse skora oyun anlamında olumlu katkı yapan Necip’i bu kadar geç alması aynı oranda mantıksız ve cesaretten uzak bir hamleydi. 

Artık şu konuyu netleştirmek ve adını koymak lazım. Beşiktaş’ın çift ön libero ile oynaması SÜNNET değil, FARZ! Tabelaya Atiba yazılır ve yanına elde ki en mantıklı olan tercih NECİP yazılmalıdır.

Teknik adamlığını, duruşunu ve hayata bakışını çok beğendiğim Şenol Güneş, maalesef yanlış kadro seçimi nedeni ile Ankara da 1 puan bıraktı. 

Yakın geçmişte hasta yatağından alınan Eneramo, fenerbahçe’nin varlığını bile unuttuğu Sezer Öztürk gibi kazıkları yemiş Beşiktaş camiasının bu seneki yediği kazığın adı; DUSKO TOSİC dir. Tosic’in maçta ki muhteşem istatistiklerine kısaca bakalım. 

İlk 40 dakika da; Kanat bindirmesi 0 ( Sıfır )! 

Ceza sahasına orta 0 ( Sıfır )! 

Derinlemesine pas 0 ( Sıfır )! 

Sol çizgiyi kullanmak 0 ( Sıfır )! 

Çizgiye inmek de 0 ( Sıfır )! 

Her ne kadar “Tosic transferini Şenol Güneş devre arasından bu yana istedi, Beşiktaş bu transferi Şenol hoca istedi diye yaptı” dedikoduları ortalıkta dolaşmış olsa da, adı üstünde dedikodu! Yani yukarıda adı geçen 2 kazık pardon futbolcu da olduğu gibi Tosic de Beşiktaş’ta futbolu teknik ekipten daha fazla bilen muhterem yöneticilerin bu sezon ki kazığıdır.

Derbi ile alakalı diyeceğim tek şey ise; eğer her iki takımda, bu hafta oynadıkları “İLK 45” dakikada ki oyununu oynarsa, maçın mutlak galibi Fenerbahçe olur. Saygı ve Sevgilerimle,


Şafak Malatya 

twitter.com/SafakSina1903

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI