3'Ü BİR ARADA

Kartalhaber yazarı Şafak Malatya'nın yazısı:

DÜN 

Perşembe günü Türkiye’nin önümüzde ki 2 senesini kurtaran Beşiktaş’ı tebrik ederek başlayalım. Tur için değil, onurları için savaşan 18 yürekli adam vardı sahada. Yeteneklerinden fazlasını, kısacası şahsiyetlerini ortaya koyarak oynadılar. Bu ne bir fanatizm ne de önyargı. İngiltere de oynanan ve Liverpool’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlanan maç sonrası ağızlarından salyalar akarcasına ve göbeklerini kaşıya, kaşıya eğlenenler İstanbul’da oynanan maç öncesinde de pusuya yatmışlardı. Önce Fenerbahçe’nin futbolcusu Kuyt garip bir açıklama yaptı, sonra bir kısım sözde spor yazarı bu çocuklara şans dahi tanımadı. Herkes Liverpool’un eksikleri üzerinden yorum yaparken, 1 Allahın kulu da çıkıp; - Beşiktaş da stoper de 3 eksik var.. - Necip Stoper de oynuyor.. - Sağ bek Opare sol bek mevkisinde oynamak zorunda kalıyor.. - Demba sakat.. - Sosa fıtık olduğu için, olduğu yerde dahi dönemiyor.. - Töre sağ ayağının üzerine her bastığında dişlerini sıkıyor.. Demedi .. Tekrar ediyorum.. Beyler eğer seneye ve bir sonra ki sene Avrupa ya rahat, rahat direkt katılacaksanız, bunu o gece sahada varını yoğunu ortaya koyan 11 yürekli adama borçlusunuz.

Liverpool’u İnönü de sahaya gömerken ufacık manşetler atan VATAN Gazetesi, İngiltere de oynanan maç sonrasında o dönemin futbolcularının gözlerine bant çekecek kadar KÜSTAHLAŞMIŞTI. İş ahlakında problem yaşayan bu kimselerin, geçtiğimiz perşembe günü oynanan maç sonrası tepkileri ne yazıktır ki aynı oranda değildi. 

BUGÜN

Kimilerine göre yorgunluk bahaneydi.. Bazılarına göre ise rakip hafife alındı.. Asıl sorun ne yorgunluk ne de rakip takımın seviyesiydi. Sorun tecrübesizlik ve mental yorgunluktu aslında. Maç içerisinde en çok dikkati çeken durum, Beşiktaşlı oyuncuların bireysel oyunları ve akılların Perşembe gününde kalmasıydı. Sezon başından bu yana her mağlubiyet ya da sansasyonel galibiyetlerin ardından bu sorunu defaten yazdım. Bu çocuklarda hırs var.. Azim hat safhada.. Yetenek azımsanmayacak kadar fazla..

Tek sorun kafalarda. Özellikle büyük maçlarda kaybedilen puanların ya da lig de yarışın kızıştığı ve rakiplerin puan kaybettiği haftalarda kazanılamayan maçların sorunu kafalarda. Şampiyonluk hiçbir zaman sadece sahada kazanılmaz. Saha dışında da rakiplerinizle camia bazında mücadele ederseniz muvaffak olursunuz. Beşiktaş’ın en büyük bu. Stresle baş etmeyi öğrendiğinde zaten bu takım ligi sürklase edebilecek kapasiteye sahip. Ben Sn. Ahmet Nur Çebi bence bu soruna kısa sürede el atmalı. Mesela eski futbolcular zaman, zaman tesislerde bu genç ve yürekli adamları ziyaret etmeli, dönemin şartlarını ve zorluklarını tecrübeleri ile nasıl aştıklarını anlatmalı. Ve Beşiktaş yönetimi de buna aracı olmalı. Yönetim olarak camiada sağlayamadıkları barış ortamını, futbol şubesinde sağlarlar ise başarı gelecektir. İşte o zaman Balıkesir deplasmanı gibi ya da derbiler de olduğu gibi anlamsız puanlar kaybedilmez. Bu arada unutmadan, Galatasaray maçı öncesi uygulanan penaltı kuralı nedeni ile atılan ATİBA’nın ne kadar stratejik bir hamle olduğunu dün akşam hepimize gösterdi Halis Mulis MHK ataması.. O konuya hiç değinmiyorum bile. 

YARIN 

Uzun zaman sonra Beşiktaş kura çekimlerinde şanslı bir kura çekmiş. Kime göre ya da neye göre şanslı? Çekilen takım Clup Brugge. Öncelikle belirtmekte fayda var ki, bu seviyeye kadar çıkmış hiçbir takım tesadüfen buralara gelmez ve boş akım değildir. O sebeple spor kamuoyunun bu algıyı oluşturması her türlü zarar verir. Bahsi geçen takım hakkında kısa bilgilere bakalım..

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası – Çeyrek Final ve FİNAL oynadılar.

UEFA kupası – Yarı final ve Final oynadılar.

Avrupa Kupa Galipleri Kupası – Çeyrek final ve Yarı final oynadılar.. Yenilmezlik serileri 32 maça çıktı. Attıkları gol, yedikleri golün neredeyse 2.5 katı.. Kısacası Brugge çantada keklik değil. Oyun disiplinleri ve özellikle 90 dakika boyunca uyguladıkları taktik disiplin, teknik kadrolarının ne derece iyi olduğunun da gösteriyor. Preud'homme çok iyi bir antrenör, bir taktisyen. Rakiplerini analiz ederek onların oyun stiline ters bir takım çıkarmaktan, takım yapısını değiştirmekten çekinmez. Normalde Club Brugge hep 4-3-3 oynar ancak Torino ve Aalborg maçlarında 3-5-2'ye dönerek başarılı olmuştu. Çok detaycı bir hocadır, en ufak ayrıntıyla bile yakından ilgileniyor. Hırslı ve kazanmaya aç bir hoca. Beşiktaş bu turu geçer mi? Geçer.. Ancak öncelikle iç meselelerini alt etmesi gerek.. 

Saygı ve Sevgilerimle 

Şafak MALATYA

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI