Sadece inanmak yeterdi

Ligin 29. haftasında lidersin, hatta Galatasaray o haftaya kadar 7 kez liderlik koltuğuna otururken,..

Ligin 29. haftasında lidersin, hatta Galatasaray o haftaya kadar 7 kez liderlik koltuğuna otururken, sen 14 hafta liderlik koltuğunda kalıyorsun ve son haftaya liderin 10 puan gerisinde giriyorsun. Bu nasıl bir takım? Bu final sahnesini her halde en ünlü senaristler bile yazamazdı? Beşiktaş ve Fenerbahçe elleriyle nasıl Galatasaray’ı şampiyon yaptı.

Ligin ilk yarısındaki tabloya bakın. İlk yarıda Galatasaray 2, Fenerbahçe 4 ve Beşiktaş tam 9 hafta liderlik koltuğunda oturmuş. Bırakın ilk yarıyı 25. hafta sonundaki tabloya göre de Beşiktaş’ın bariz üstünlüğü var. 25. haftaya kadar Galatasaray 6, Fenerbahçe 5 ve Beşiktaş’ta 12 kez o koltuğa oturmuş. 25. haftadan sonra çekişme artıyor ve 29. haftadan sonra da Galatasaray kazanıyor Beşiktaş ve Fenerbahçe seyrediyor. Hayır seyretmekle kalmıyor, puan üstüne puan kaybediyor. Üstüne bir de ligin son haftasına liderin 10 puan gerisinde giriyorsun. Biri sezon başında bana bunları anlatsa şaka yapıyor, uçuk kaçık senaryolar yazıyor derdim. Ama tablo ortada.

Bu takımda futbolcularla diyalog kuracak, toplantılar yapacak, ‘Başaracaksınız’ diye sevecek, kol kanat gerecek bir adam yok mu? Bakın Galatasaray’a. Başkanı değişti, teknik direktörünü gönderdi ama futbolcuları bu tablodan etkilenmedi. Neden çünkü Abdurrahim Albayrak gibi bir futbolcunun maddi manevi her an yanında olacak bir Galatasaraylı yöneticisi var. Bizim yöneticiler nerede? “Bakın çocuklar siz bu ligde şampiyonluğu en fazla hak eden futbolcularsınız, ligin en az yarısında lidersiniz, sonuna kadar mücadele edin” diyen bir yöneticinin olmaması çok acı. Galatasaray’ın şampiyonluğunu tebrik ederim. Yani onlar yapmaları gerekeni yaptı. Beşiktaş ve Fenerbahçe ise seyretti. Aslında sadece inanmak yetiyordu.

Tuğba Hacıbayramoğlu 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI