100 Milyon Euro'ya az kaldı!

Beşiktaş son iki sezonda öyle bir futbolcu satışı yaptı ki; kasaya tam91 milyon Euro girdi.

Beşiktaş yönetimi, transfer döneminde kulübün kasasına para koymaya devam ediyor. Son 4 sezonda Siyah-beyazlı yönetim, kasasına 91 milyon Euro koydu.

Beşiktaş’ta en son giden isim Ryan Babel

Sabah gazetesinin analiz haberine göre sözleşmesinin bitimine yarım sezon kala Ryan Babel’i 2 milyon euroya Fulham’a satmayı başaran Siyah-beyazılar, son dört sezonda oyuncu satışlarından 90.7 milyon euro kazandı ve giderler düştüğünde 40.3 milyon euro kâr etti. Kara Kartal, hem gelir hem de kâr rakamı ile ligin en iyisi oldu ve ardından gelen beş takımın toplamından daha fazla kazanç sağladı.

Bu dönem içinde G.Saray 84.9 milyon euro; Fenerbahçe 71,56 milyon euro gelir sağladı. Ancak sarı-kırmızılılar, transfere harcadığı yüksek rakamlar nedeniyle 3.9 milyon euro zarar etti. Fenerbahçe de 14.9 milyon euro eksiye düştü. Trabzonspor ise 13.4 milyon euro zararda. Bursaspor’un (geliri 42.06 milyon Euro) 27 milyon euro kâr elde ettiği dönemde, Başakşehir ise 2.3 milyon euro kâr etti.

Öte yandan 2018-19 transfer döneminde oyuncu satışından 102 milyon euro kazanan Türk kulüpleri, aldığı futbolculara 58 milyon euro ödeyerek 44 milyon Euro kâr elde etti. 18 lig ekibi 2017-18 sezonunda ise 130 milyon euroluk gelir karşılığında 127 milyon euroyu transfere harcamış ve 3 milyon euro kâr sağlayabilmişti. Geçen sezona göre ligin kar miktarı yaklaşık 15 katına çıktı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI