3. Lig Kulübü Başkanı şikeden PFDK'de

TFF. 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Darıca Gençlerbirliği ve başkanı Arif Gülen önceki sezon oynanan Kalecik maçında şikeye teşebbüsle suçlandı. Kulüp ve başkan PFDK'ya verildi. İşte detaylar...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Darıca Gençlerbirliği Kulübü ve başkanını şikeye teşebbüsten Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevketti. 

Darıca Gençlerbirliği'ne şike teşebbüs suçlaması

TFF sitesinde sevkle ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "DARICA GENÇLERBİRLİĞİ A.Ş. Kulübü’nün 07.05.2022 tarihinde oynanan DARICA GENÇLERBİRLİĞİ A.Ş.-KALECİK FUTBOL KULÜBÜ TFF 3. Lig 2. Grup müsabakasında 'müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs etmesi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 56/2-(b) maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

Başkan Gülen de şikeye teşübbüsle suçlandı

Sevk raporunda kulüp  başkanı Arif Gülen de şikeye teşebbüsle suçlandı: "ARİF GÜLEN ’in 07.05.2022 tarihinde oynanan DARICA GENÇLERBİRLİĞİ A.Ş.-KALECİK FUTBOL KULÜBÜ TFF 3. Lig 2. Grup müsabakasında 'müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs etmesi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 56/2. maddesi uyarınca 23.03.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

"Kalecikspor'a baskı yaptırdım"

Darıca Gençlerbirliği Başkanı Arif Gülen, geçen Eylül ayında katıldığı bir sosyal medya yayınında 3. Lig 2 Grup'ta 2021-2022 sezonununun son maçında Kalecikspor'u 2-1 yenerken, "Bütün sezon boyunca kredilerini bitirmişsin. Ben bütün takımın kaderini maalesef futbolcuların eline bırakamadım. Bir başkan bunu söylemez. Ben ne yaptım biliyor musunuz? Kalecikspor'a sağdan soldan baskı yaptırdım" diye konuştu.

"Kalecik'in yedek çıkması için baskı yaptım"

Rakip takıma yedek çıkması için baskı yaptığını da itiraf eden Gülen, "Dedim ki iddianız yok. Duyuyoruz teşvik primleri havada uçuşuyor. Ben bütün işimi gücümü bıraktım, kendi takımımı bıraktım. Ben Kalecikspor'a yedek kadrosuyla çıkması için tabiri caizse baskı yaptırdım" dedi. Kalecik Futbol Kulübü, bu sezon isim değişikliğine giderek, Hacettepe 1945 Spor Kulübü olarak TFF 3. Lig 1. Grup'ta yer alıyor. Takım şu anda 30 puanla 9. sırada yer alıyor. Şikeyle suçlanan Darıca Gençlerbirliği ise 3. Lig 2. Grup'ta 20 puanla 14 basamakta.

Son karar Tahkim Kurulu'nun

PFDK'dan çıkacak kararda eğer kulüp ve başkan suçlu bulunursa, nihai karar TFF Tahkim Kurulu tarafından verilecek. Ceza çıkarsa kulüp ve başkanın buna karşı Tahkim Kurulu'na itiraz hakkı bulunuyor. Tahkim Kurulu'ndan çıkacak karar da TFF Yönetim Kurulu tarafından uygulamaya geçiricelek.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI