Alimpijevic: Her biri ayrı kahraman!

Dusan Alimpijevic: ''Ligdeki Son Mağlubiyet, Bize Çok Yardımcı Oldu''

04 Şubat 2026

Beşiktaş GAİN Başantrenörü Dusan Alimpijevic, EuroCup B Grubu 17. hafta maçında Türk Telekom karşısında alınan 91-81’lik galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Sırp çalıştırıcı, ligde yaşanan son yenilginin takımı mental olarak güçlendirdiğini vurguladı.

“İki Takım da Kazanabilirdi”

Karşılaşmayı değerlendiren Alimpijevic, mücadele gücüne dikkat çekti:

“İki takım adına da çok iyi bir maçtı. Türk Telekom’a büyük saygı duyuyoruz, bugün gayet iyi oynadılar. İki takım da kazanabilirdi ama maçın son bölümünde biz biraz daha konsantreydik. Bazı detaylarda daha dikkatliydik ve kazandık.”

“Son Lig Maçı Oyuncuları Motive Etti”

Tecrübeli koç, ligde Türk Telekom’a karşı alınan mağlubiyetin bu maça hazırlık sürecinde önemli rol oynadığını belirtti:

“Türk Telekom’a karşı ligde aldığımız son mağlubiyet, bugün bize çok yardımcı oldu. Maçtan önce oyunculara o karşılaşmadan birçok video izlettik.

Bazı pozisyonlarda net temaslara rağmen faul çalınmaması oyuncularımızı oldukça motive etti. Biz bu duruma ağlamadık veya şikâyet etmedik, sadece o maçtan klipler hazırladık ve toplantılarda gösterdik.”

Akatlar Vurgusu: “EuroCup’ı Burada Bitirmek İstiyorum”

Alimpijevic, Akatlar’daki atmosferin altını özellikle çizdi:

“EuroCup’ı Akatlar’da bitirmek istiyorum çünkü burada inanılmaz bir atmosfer oluyor. Türkiye Ligi’nde Playoff’ları farklı bir salonda oynayabiliriz ama EuroCup’ta Akatlar çok özel.

Her maça gelen, takıma sadık yaklaşık 2500-3000 kişi var. Bu insanlara çok büyük saygı duyuyorum.”

“Beşiktaş Basketbolda Ne Zaman Son Kez Bu Seviyedeydi?”

Beşiktaş’ın mevcut durumuna dikkat çeken Alimpijevic şu ifadeleri kullandı:

“EuroCup’ta liderlik mücadelesi veriyoruz, ligde Fenerbahçe’nin ardından ikinci sıradayız. EuroLeague liderinden bahsediyoruz. Bu seviyedeyken salonun daha dolu olmasını isterim. Yine de her maç gelen taraftarımızdan dolayı çok mutluyum.”

Dotson ve Zizic’e Özel Parantez

Oyuncularının fedakârlığına vurgu yapan Alimpijevic, özellikle Devon Dotson ve Ante Zizic hakkında konuştu:

“Bu tarz maçlar daha iyi bir mantalite ve daha savaşçı bir karakter yaratıyor. Devon Dotson hafta içi antrenmanlarda gösterdiği performansla bunu hak etti.

Ante Zizic dün antrenmanda bir kaza yaşadı, alnında dört dikişle hastaneden çıktıktan bir gün sonra bugün oynadı. Bu oyuncuların her biri ayrı ayrı kahraman.”





EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI