Başkanı Dinlerken...

Orhan Yıldırım'dan çarpıcı köşe yazısı

Başkanı Dinlerken... 

Akhisar maçı öncesi, Başkan Fikret Orman; kulübü takip eden gazeteciler ile bir araya geldi. Bu artık gelenek haline gelen bir durum oldu. Başkan, son yıllarda ligin bitimine 7-8 hafta kala bunu yapıyor. İyi de oluyor. Elbette orada konuşulanların çoğu haber niteliğinden uzak. Daha çok kulüp ile medya arasındaki ilişkiler. Karşılıklı görüş, talep ve serzenişler... Orman, medyanın Beşiktaş’a haksızlık ettiğini söylerken örnekler verdi. İşte öne çıkanlar; “Demba Ba sorusuna samimiyetle cevap verdim nerelere çekildi. Algı yaratıldı hakemler konusunda. Alınan cezalar orantısız, bize gelince normal başkalarına olunca anormal gibi yansıtıldı. Bizdeki kadar transfer haberi, diğer kulüplerde yok. Sadece Beşiktaş mali yapısı masaya konuyor. Kongreye bir seneden çok var. Büyük kulüplerimizde seçimler oldu olacak, nerede ise bizim kadar gündeme gelmiyor.”

Haksız da değil ama... 

Başkan’ın bu ve benzeri konularda serzenişlerinde haklılık payı yüksek. Ama şu da bir gerçek. Son iki yılın şampiyonu, sadece Türkiye değil, Avrupa hatta dünyada öne çıkan yükseliş. Transferlerde yüksek başarı. Devler Ligi sonrası herkesin gözde kulübü olması. Ödemelerdeki yol haritası, stadı, taraftarı ile gündemin ilk sırasına çıkması da normal. Anormallikler de çok. Bunları da konuşarak ve karşılıklı anlayış içinde halletmek hiç zor değil. Orman’da şunu gördüm; hiç olmadığı kadar şampiyonluğa inanmış. Teknik ekip ve takıma güveni tam. Geride kalan iki yıl ile mukayese ettiğimizde, şampiyonluk inancı onların önünde. En tepedeki insanın durumu bu. Geride kalanlar başkanı örnek alıp işini yapsın yeter.

Quaresma haberi üzerine...

Bir konuya açıklık getirelim. Kulübün bir sistemi var. Özel röportaj için izin alınır. Bu sürecin başında ilgili medya sorumlusuna talep iletilir. O; Güneş ve futbolcu ile görüşür. Yönetimin onayına sunar. Futbolcular ile birebir yapılan haberler böyle çıkar. Bunun dışında, oyuncular ile ayak üstü sohbetler, menajeri, yakını, arkadaşı, hatta başkan ve yöneticiler ile yaptığı konuşmaların bizlere ulaşması olur. Güvenip inandığımız bu insanlardan gelen bilgileri, haber yaparız. İşte önceki gün Q7 haberinde olduğu gibi... Bu durum, Portekizli yıldıza yanlış yansıtılmış. Ortada izin yok, röportaj yapmışsın diye. Zira bunun cezası var. O da, olaya tam vakıf olmadığı için aksine açıklama paylaştı. Bize ulaşan sözleri; 5 haftalık ayrılığın zor geçtiği, formasını çok özlediği ve kalan maçlarda şampiyonluğa yürümek adına takıma katkı vereceği idi. Bilip bilmeden bu durumu farklı yerlere çekenlere!...

ORHAN YILDIRIM 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI