Beşiktaş 66-96 Anadolu Efes

Basketbol Süper Ligi yarı final serisi 3. maçında Beşiktaş, Anadolu Efes‘i ağırladı. Karşılaşmayı 66-96 gibi farklı bir skorla kazanan Anadolu Efes, eşleşmeyi 3-0’a getirerek adını finale yazdırdı.

Basketbol Süper Ligi yarı final serisi 3. maçında Beşiktaş, Anadolu Efes‘i ağırladı. Karşılaşmayı 66-96 gibi farklı bir skorla kazanan Anadolu Efes, eşleşmeyi 3-0’a getirerek adını finale yazdırdı.

Karşılaşmaya Vasilije Micic’in etkili oyunuyla çok hızlı başlayan Anadolu Efes, kısa sürede farkı çift hanelere çıkardı ve ilk çeyreği 30-16’lık üstünlükle tamamladı. Micic, ilk çeyrekte oynadığı 06:31 dakikada 13 sayı – 3 asist kaydederek farkın açılmasını sağlayan aktör oldu.

İkinci çeyrekte de Tibor Pleiss ve Yiğitcan Saybir’in etkili oyunuyla farkı açmaya devam eden konuk ekip, devre arasına 60-33’lük skorla girdi. 

Üçüncü çeyrekte Beşiktaş, Şehmus Hazer ve Egehan Arna ile skor üretse de Adrien Moerman ve Tolga Geçim ile farkın kapanmasına izin vermedi ve son çeyreğe 73-47’lik avantajla girdi. Son çeyrekte Adrien Moerman’ın sayılarıyla farkı koruyan lacivert-beyazlılar, sahadan galibiyetle ayrılarak adını Basketbol Süper Ligi’nde finale yazdırdı.

Anadolu Efes‘te Tibor Pleiss 17 sayı – 6 ribaunt ile etkili olurken Yiğitcan Saybir de 18 sayı kaydetti. Karşılaşmanın sadece ilk çeyreğinde oynayan Vasilije Micic 13 sayı – 3 asist ile mücadeleyi tamamlarken Adrien Moerman da maçı 17 sayı – 7 ribaunt kaydetti. Buğrahan Tuncer de 14 asistle galibiyete önemli bir katkıda bulundu.

Beşiktaş’ta Alperen Şengün 23 sayı – 7 ribaunt – 3 asist ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken Egehan Arna 9, Şehmus Hazer ise 8 sayı üretti.

1. çeyrek sonucu: 16-30

2. çeyrek sonucu: 33-60 (17-30)

3. çeyrek sonucu: 47-73 (14-13)

4. çeyrek sonucu: 66-96 (19-23)

Anadolu Efes, Basketbol Süper Ligi finalinde Fenerbahçe Beko – Pınar Karşıyaka eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Diğer yarı final serisinde şu anda 1-1’lik eşitlik bulunuyor.

Eurohoops.net

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI