Beşiktaş Avrupa'ya Veda Etti

FIBA Europe Cup D grubu üçüncü maçında Beşiktaş, Akatlar Spor Kompleksi'nde BC Balkan ile karşılaştı.

FIBA Europe Cup D grubu üçüncü maçında Beşiktaş, Akatlar Spor Kompleksi'nde BC Balkan ile karşılaştı. Siyah-beyazlılar baştan sona üstün götürdüğü maçta son çeyrekte oyundan düştü ve skor üretmekte zorlandığı maçta 74-71 yenilmekten kurtulamadı. 

Bu sonuçla grupta 3. maçında 2. yenilgisini yaşayan Beşiktaş, Avrupa Kupaları’na veda etti. BC Balkan ise 2. galibiyetini aldı ve CSU Sibiu’nun ardından gruptan çıkan 2. takım oldu.

Beşiktaş’ta Alperen Şengün muhteşem bir performans sergilerken 28 sayı – 11 ribaund ile double-doublela oynadı. 

BC Balkan’da Bozhidar Avramov 19 sayıyla takımın en skorer ismi oldu.

Maçın özeti:

Mücadeleye temsilcimiz Beşiktaş iyi başladı. İlk bölümde Şehmus Hazer skor üreten Beşiktaş, skor üstünlüğünü ele alırken çeyreğin devamında Alperen Şengün’ün pota altındaki etkili oyunuyla farkı da açtı. Son topa 9-18 önde giren Beşiktaş’ta James Blackmon son saniyede üçlüğü yolladı ve siyah-beyazlılar ilk 10 dakikayı 11 sayı farkla; 9-21 önde tamamladı.

Balkan ikinci çeyrekte Davonta Ürdün’ün sayılarıyla farkı tek hanelere indirmeye çalışsa da Beşiktaş, Alperen Şengün’ü pota altında iyi kullanmaya devam etti. Rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Kara Kartal, Alperen Şengün’ün 15 sayı ürettiği ilk yarıyı 27-37 önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğe Balkan iyi başlarken Tajuan Agee ve Dimitar Dimitrov’in sayılarıyla Bulgar ekibi farkı 6’ya kadar indirdi. Alperen Şengün’ü hücumda etkili kullanmaya devam eden Beşiktaş, son çeyreğe girerken skor üstünlüğünü korudu ve son 10 dakikaya 48-57 skorla önde girdi.

Son çeyreğe 5-0’lık seriyle başlayan BC Balkan, farkı 4 sayıya kadar indirdi: 53-57. Son çeyrekte Beşiktaş oyundan düşerken maçın bitimine 2 dakika kala Balkan skoru 68-68 eşitledi. Son bölümde hücumda üretmekte zorlanan Beşiktaş, Siyani Tahir Chambers’in üç sayılık basketiyle 71-69 geriye düştü. Siyah-beyazlılar karşılaşmayı da 74-71’lik skorla kaybetti.

Çeyrek skorları:
1. çeyrek: 9-21
2. çeyrek: 27-37 (18-16)
3. çeyrek: 48-57 (21-20)
4. çeyrek: 74-71 (26-14)

Haber: Eurohoops.net

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI