Beşiktaş Avrupa'ya Veda Etti

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı Avrupa'ya veda etti.

Beşiktaş Icrypex, Basketbol Şampiyonlar Ligi Play-In Turu 3. maçında Hapoel Holon'a deplasmanda 74-68 mağlup oldu. Ev sahibi ekip, ilk yarıyı da 39-30 önde kapadı. Beşiktaş bu sonuçla Avrupa'ya veda etti. Turun ilk maçında rakibini İsrail'de mağlup eden Beşiktaş, İstanbul'daki ikinci rövanşta rakibine mağlup olunca tur üçüncü maça kalmıştı. 

Isaiah Whitehead ve Egehan Arna’dan eksik oynayan Beşiktaş‘ta Rondae Hollis Jefferson 15 sayı 4 ribaunt 9 asist, Dedric Lawson 13 sayı 10 ribaunt, Trevon Bluiett 11 sayı, Kenan Sipahi 11 sayı, Joshua Reaves 8 sayı ile mücadele etti.

Holon’da Adam Smith 18 sayı 5 ribaunt, Chris Johnson 12 sayı 5 ribaunt, Steve Zack 10 sayı 5 ribaunt, Joe Ragland 7 sayı 6 asist ile oynadı.

MAÇIN HİKAYESİ

Daha önceki 2 karşılaşmada olduğu gibi bu mücadele de yavaş tempoyla başladı. Joshua Reaves ve Trevon Bluiett’in hücumda öne çıkmasıyla temsilcimiz, 5 dakikayı 4-10 ile önde geçti. Periyodun ikinci bölümünde takımlar düşük şut yüzdesiyle oynarken Beşiktaş Icrypex, ilk çeyreği 13-16 galip kapadı.

İkinci çeyreğe daha iyi başlayan taraf ev sahibi oldu. Adam Smith ve Chris Johnson ile sayılar bulan Holon, 12. dakikada durumu 20-20’de eşitledi. Bu bölümden itibaren kontrolü tamamen eline alan Hapoel Holon, temsilcimize 5 dakika boyunca sayı izni vermeyip serisini 14-0’a çıkarıp durumu 29-20’ye getirdi. Farkı çift haneye çıkaran Hapoel Holon’a karşı son dakikadaki seri, devre sonucunun 39-30 olmasını sağladı.

İkinci yarıya savunmada vidaları sıkarak başlayan Ahmet Kandemir’in öğrencileri, hızlı hücumdan ürettiği sayılarla maça tekrar ortak oldu. Adam Smith’in liderliğiyle yine öne fırlayan ev sahibi ekip, 25. dakikada durumu 48-36’ya getirdi ve Siyah Beyazlılara molayı aldırdı. Rondae Hollis Jefferson ile 15 sayıya kadar çıkan farkı ilmek ilmek işleyerek kapatan Beşiktaş, maçı tek topa getirse de final periyoduna 58-52 geride girdi.

Temsilcimiz maçın son periyoduna iyi savunmayla başlasa da bunu hücumda sayıya dönüştüremedi ve ilk 3 dakikalık bölüm iki takım adına da sayısız geçildi. Maçın son 5 dakikalık bölümüne 61-56 ev sahibi üstünlüğü ile girildi. Dedric Lawson’dan gelen üçlükle maç uzun süre sonra 2 sayıya kadar gelirken Ragland ve Kyser’den gelen basketler, Holon’u rahatlattı. Rafael Menco’dan gelen üçlük farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Buna rağmen pes etmeyen ve RHJ ve Ercan’dan sayılar bulan Beşiktaş, bitime 1.01 kala durumu 70-66’ya getirdi. Rakibini durduran Beşiktaş, Ercan Osmani ile son 25 saniyede farkı 2 sayıya indirdi. Adam Smith taktik faulleri isabete çevirip temsilcimiz de son hücumdan boş dönünce maç 74-68 ile tamamlandı.

Karşılaşmanın çeyrek skorları

çeyrek: 13-16

çeyrek: 39-30

çeyrek: 58-52

çeyrek: 74-68 

Eurohoops.net



EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI