Beşiktaş, Daçka'yı devirdi

Basketbol Spor Toto Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan, Darrüşşafak Doğuş'u nefes kesen bir oyunun ardından yenmeyi başardı: 77-75

Akatlar Spor Kompleksi'nde oynanan maç nefesleri kesti. İlk devresi 42-42 biten mücadeleyi Beşiktaş, 77-75 kazanmasını bildi. Vladimir Stimac 28 sayıyla galibiyette büyük rol sahibi oldu. Karşılaşma sonrası Beşiktaşlı basketbolcular teknik heyetle birlikte taraftarlarla bu önemli galibiyeti kutladı. 

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin altıncı hafta mücadelesinde Beşiktaş Sompo Japan, evinde Darüşşafaka Doğuş ile kozlarını paylaştı. Ligin gidişatı anlamında kritik öneme sahip bu maçta gülen taraf, 77-75’lik skorla Beşiktaş oldu.


Beşiktaş Sompo Japan’ın ilk beşi: Michael Thompson-Michael Roll-Kyle Weems-Earl Clark-Vladimir Stimac

Darüşşafaka Doğuş’un ilk beşi: Scottie Wilbekin-Bradley Wanamaker-Will Clyburn-Adrien Moerman-Semih Erden

Karşılaşmaya sert savunmayla başlayan Darüşşafaka, forvetlerinden bulduğu isabetlerle ilk üç dakikayı 7-3 üstün geçti. Rakibine Michael Roll ile karşılık veren Beşiktaş, rakibinin ilk bölümdeki tempolu hücumlarını ve Will Clyburn’ün etkinliğini durdurmakta zorlandı. İki takım da kendi potasındaki ribaundları ilk altı dakika itibariyle kaptırmazken, Daçka’nın daha yüksek bir set temposuna ve akıcılığına sahip olması ilk çeyrekte takımlar arasındaki en belirgin farktı. Bu yolla 8. dakikada 18-9 öne fırlayan Daçka, takip eden bir dakikada rakibinin 9-0’lık bir seri yapmasına mani olamadı. Kyle Weems ve Vladimir Stimac’la gelen bu seri sonrası Daçka, benzer pozisyonlarda attığı iki köşe üçlüğüyle birlikte ilk on dakikayı 24-20 önde kapattı.

D.J. Strawberry’nin Beşiktaş adına organizasyon görevlerini ele almasıyla düzenlerini sürdürme imkanı bulan Beşiktaş, özellikle dış savunmada Daçka’nın kısalarını durduramayınca üstünlüğü geri alma şansını kullanamadı (33-26). Kenardan gelen Oğuz Savaş ile Beşiktaş’ın kısa beşine çeyreğin ortalarında üstünlük kurmayı hedefleyen Daçka, Beşiktaş’ın Earl Clark ve Strawberry’den oluşan ön alanına belirgin bir avantaj sağlayamadı ve 16. dakikada dörde indi (35-31). Adrien Moerman’ın asistleriyle çeyrek sonlarına doğru önde kalsa da Daçka, Vladimir Stimac’ın alçak postta devreye sokan siyah beyazlılar, 20. dakika içinde 42-41 öne geçti. Devre arasına 42-42‘lik beraberlikle girildi.

Karşılıklı basketlerle açılan ikinci yarının ilk dakikalarında savunmadaki eforunu artıran Beşiktaş, penetre eden kısaların tehdidini doğru pozisyon alarak bir nebze savuşturmayı bildi. Strawberry ve Roll’un oyunu yönlendirdiği, Stimac’ın da sayılarıyla dört dakika kala skorda 53-51‘lik üstünlüğe sahip olan Beşiktaş’a karşılık Semih-Clyburn ikilisine ve Bradley Wanamaker’ın yaratıcılığına sığınan Daçka, oyun disiplininden kopmayarak farkın artmamasını sağladı. Kaydettiği art arda üçlüklerle iki dakika kala 59-56 öne geçen deplasman ekibi, mücadele dozunun had safhaya çıktığı üçüncü çeyreği Michael Roll’un son saniye basketiyle 60-59 geride kapattı.

Son periyodun başında serbest atışlardan kaydettiği basketlerle üstünlüğünü kaybetmeyen Beşiktaş, Furkan Aldemir’in yarattığı ikinci şanslar sonucu rakibini daha da sıkıştıramadı ve deplasman ekibi, doğrularını yapmaya devam ederek son 06:13’e 64-62 üstün girdi. Bu çeyrekte istediği dış şutları üretmekte zorlanan takımlar, temponun düştüğü ve hücumların alçak posta yıkıldığı orta bölümde savunmaları sayesinde birbirinden skor anlamında kopamadı (69-67). Stimac’ın omuzlarına hücumu yıkan ve savunmada da kolektif bir efor sonucu rakibine birçok top kaybı yaptıran Beşiktaş, Daçka adına Brad Wanamaker ve Adrien Moerman’ın sorumluluk almasıyla son 25 saniyeye 75-75’lik beraberlikle girdi. Bitime 3.3 saniye kala Wanamaker’ın atışından yararlanamayan Daçka, Beşiktaş’ın faul isabetlerine direnemedi ve Beşiktaş bu önemli maçı 77-75 kazandı.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI