Beşiktaş, derbide kayıp

Basketbol Süper Ligi’nde derbide Fenerbahçe Beko ile Beşiktaş Emlakjet karşılaştı. İşte ayrıntılar...

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 21. hafta maçında derbide Fenerbahçe Beko ile Beşiktaş Emlakjet kozlarını paylaştı. Derbide Beşiktaş, ezeli rakibine farklı mağlup oldu. 

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 18. galibiyetini alırken Beşiktaş Emlakjet ise 2 maç sonra kaybetti ve 15. yenilgisini yaşadı.

Fenerbahçe’de Avrupa’daki kariyer rekorunu egale eden Nigel Hayes-Davis 30 sayı – 9 ribaund ile müthiş oynadı. Carsen Edwards 13, Şehmus Hazer 9, Tarık Biberovic, Johnathan Motley, Melih Mahmutoğlu ve Marko Guduric de 7 sayıyla derbiyi tamamladı.

Beşiktaş Emlakjet’te Jordan Usher 20 sayı – 6 ribaund ile oynarken Allerik Freeman 15, Parker Jackson-Cartwright 14 sayı – 5 ribaund, Burak Can Yıldızlı 6, Isaiah Whitehead 5 sayıyla mücadele etti.

Derbiye iyi başlayan taraf Fenerbahçe Beko oldu. Sarı-lacivertliler Nigel Hayes-Davis’in sayılarıyla skorda da 17-8’lik üstünlüğü ele aldı. Hücumda Nigel Hayes-Davis ile etkili olan Fenerbahçe, ilk 10 dakikayı da 25-17’lik skorla önde tamamladı.

Beşiktaş ikinci çeyreğe Yiğit Onan’ın sayılarıyla başlasa da Fenerbahçe Beko, Carsen Edwards ile farkı 12’ye çıkardı: 30-18. Beşiktaş, Allerik Freeman ve Parker Jackson-Cartwright ile farkı tek hanelere indirdi: 32-24. Fenerbahçe Beko, Nigel Hayes-Davis ile etkili olmaya devam ederken soyunma odasına da 46-38 üstün girdi.

Üçüncü çeyrekte iki ekipte dış atışlarda etkili olurken Beşiktaş Emlakjet farkı kapatmaya çalışsa da Fenerbahçe Beko, Nigel Hayes-Davis’in skorer oyunuyla skor üstünlüğünü korudu. Sarı-lacivertliler çeyrek sonunda Şehmus Hazer’in üçlüğüyle son 10 dakikaya 72-64 önde girdi. Derbide son çeyreğe Allerik Freeman’ın üçlüğüyle başlayan Beşiktaş Emlakjet farkı tek hanelere indirdi: 72-66. Bu bölümün ardından Fenerbahçe Beko, Marko Guduric önderliğinde farkı yeniden çift hanelere çıkardı ve skoru 85-70’e getirdi. Kalan bölümde de skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe derbiden 95-80 galip ayrıldı.

Çeyrek skorları:

1. çeyrek: 25-17

2. çeyrek: 46-38

3. çeyrek: 72-64

4. çeyrek: 95-80

Eurohoops.net

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI