Beşiktaş Hükmen Galibiyet İstiyor

Beşiktaş Koçu Ahmet Kandemir, Fenerbahçe maçında Tarık Biberovic'e Türk lisansı verilemeyeceği gerekçesiyle rakiplerinin sahaya 6 yabancıyla çıkmasına itiraz ettiklerini ve hükmen galibiyet istediklerini söyledi.

Beşiktaş Koçu Ahmet Kandemir, Fenerbahçe maçında Tarık Biberovic'e Türk lisansı verilemeyeceği gerekçesiyle rakiplerinin sahaya 6 yabancıyla çıkmasına itiraz ettiklerini ve hükmen galibiyet istediklerini söyledi.

Federasyonun kişiye ve kulübe özel kararlar aldığını belirten Kandemir, "Türk lisansı alma hakkı çok daha fazla olan Ercan Osmani'ye izin verilmezken, Tarık Biberovic'e Fenerbahçeli olduğu için Türk statüsünde oynamasının yolunu açtılar." iddiasında bulundu.

Kandemir şöyle konuştu:

"Biz FIBA maçlarında Ercan Osmani'yi Türk statüsünde oynatıyoruz. Ercan Osmani 14 yaşında Arnavutluk'tan geldiğinden beri Türkiye'de. Türkçeyi ana dili gibi konuşuyor, vatandaş olarak sizin bizim gibi sorumluluklarını yerine getiriyor. Ercan Osmani Türk değilse neden geçen yıl Türkiye Milli Takım kampına davet edildi? Bu sezon sözleşmesi sona erecek olan Ercan Osmani, Fenerbahçe'ye transfer olursa kendisine Türk lisansı verileceğinden de eminim.

Buna karşılık illegal şekilde Türk lisansı verilen Tarık Biberovic, FIBA'ya göre Bosna Hersek oyuncusu. Böyle olmasa 30 kişilik aday kadromuza davet edilmeyecek kadar kötü oyuncu mu? Ana biliyoruz ki, FIBA maçlarında Türk olarak oynama hakkı yok.

Biberovic'e altyapılarda oynadığı gerekçesiyle Türk lisansı verildi. Oysa BGL altyapı organizasyonu değil, öyle olmasa antrenör sözleşmesi istenmez. Hangi yıldız, genç takımında sözleşmeli antrenör zorunluluğu var? Kaldı ki Biberovic altyapı yaşını doldurduktan sonra, yaşı büyüklere tanınan kontenjandan yararlandırılıp BGL'de oynatıldı. Yani kendisine yerli oyuncu statüsünün anahtarı olan bir altyapı takımımızda oynamadı.

Tarık Bibrovic ve Ercan Osmani ile birlikte röportaj yapılsın, hangisinin Türk olduğunu herkes anlayacak, biri Türkçe konuşacak, diğeri İngilizce veya Boşnakça..."

Kandemir, itirazlarının reddedilmesi halinde Tahkim'e gideceklerini belirtip, "Biberovic, Beşiktaş maçında oyuna girmese de, Fenerbahçe karşılaşmaya 6 yabancıyla çıktı. Biz buna itiraz ettik. TBF itirazımızı kabul etmeyecek olursa Tahkim'e gidip bu hatayı sonuna kadar kovalayacağız."   

Beşiktaş, Federasyon seçiminde Türkoğlu'na tam destek vermişti 

Beşiktaş Yönetimi, iki hafta önce yapılan Basketbsol Federasyonu başkanlığı seçiminde Hidayet Türkoğlu'na tam destek vermiş, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yöneticiler zafer pozunu sosyal medya hesaplarından paylaşmışlardı. 

Türkoğlu'nun yönetim kurulu listesine Ahmet Kandemir'e yakınlığıyla bilinen Batur Şülen de girmişti. 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI