Beşiktaş Nefes Aldı

Basketbol Ligi'nde Beşiktaş, ligin 7. haftasında ilk galibiyetini elde etti.

Basketbol Ligi'nde Beşiktaş, ligin 7. haftasında ilk galibiyetini elde etti. 

Akatlar Spor Kompleksi'nde oynanan maçta Beşiktaş, Gaziantep Basketbol'u ağırladı. Normal süresi 69-69 biten maç Beşiktaş uzatmada 84-81 kazandı. Transfer yasağı bulunan bu yüzden lige hükmen yenilgiyle başlayan Beşiktaş ligde son sırada yer alıyor. 

Karşılaşmaya daha iyi başlayan Gaziantep Basketbol, ilk altı dakika içerisinde 5-11 üstünlük kurdu fakat bu andan kısa bir süre sonra Beşiktaş mutlak bir üstünlük ile oynamaya başladı. Siyah-beyazlı takım, önce devre bitmeden öne geçti; daha sonrasında 17-1’lik bir seri yakalayarak farkı çift haneye çıkardı. (26-15)

Fakat daha sonrasında Gaziantep, bulduğu seri ile farkı 3 sayıya kadar indirdi. Daha sonrasında tekrar ivme kazanan Beşiktaş, soyunma odasına önde gitmeyi başardı.

İkinci yarıya harika başlayan Beşiktaş, 9-2’lik bir seri ile farkı 14 sayıya kadar çıkardı. Fakat Mouhammadou Jaiteh’in devreye girmesi ile Gaziantep Basketbol serisi başladı. Rüzgarı arkasına alan konuk takım, son çeyreğe girilmeden farkı kapatamasa da çift hanenin altına düşürmeyi başardı.

Son çeyreğin başında yaklaşık 3,5 dakika boyunca skor bulamayan Beşiktaş karşısında 0-6’lık seri bulan Gaziantep, skoru eşitledi. Son bölümde öne geçmeyi de başardı fakat daha sonra skor üstünlüğü sık sık el değiştirdi. İki takım, son 15 saniyeye eşitlikle girdi. (67-67) Beşiktaş, mola dönüşünde Alperen Şengün ile bulduğu isabetle öne geçti fakat Orhan Haciyeva’nın sayıları ile maç uzatmaya gitti.

Uzatma bölümünde Lemar’dan üst üste 5 sayılık katkı alan Gaziantep Basketbol, bitime 02:14 kala skoru 74-78’e getirdi. Molaya giden Beşiktaş, Alperen Şengün’ün harika katkısı ile skora tekrar dengeyi getirdi ve bitime 01:11 kala konuk ekip molası geldi. Daha sonra son anları doğru oynayan Beşiktaş, bitime 20 saniye kala skoru 82-78’e getirdi. 6 saniye kala Haciyeva’nın üçlüğü ile fark 1’e indi fakat serbest atış çizgisinden hata yapmayan Mehmet Yağmur, takımını galibiyete taşıdı.

Beşiktaş’ta James Blackmon, 28 sayı ile en skorer isim oldu. Egehan Arna, 11 sayı ve 7 ribaund ile etkili oldu. Alperen Şengün ise 12 sayı, 7 ribaund ve 4 asist üretti.

Konuk takımda Mouhammadou Jaiteh 19 sayı ve 12 ribaund ile double-double yaptı. Can Uğur Öğüt 18 sayı üretti. Brynton Lemar 17 sayı üretti.

Karşılaşmanın çeyrek skorları

1. Çeyrek: 15-15
2. Çeyrek: 34-27 (19-12)
3. Çeyrek: 53-47 (19-20)
4. Çeyrek: 69-69 (16-22)
Uzatma: 84-81 (15-12)

www.Eurohoops.Net


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI