Beşiktaş Seriye Bağladı

ING Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş haftayı galibiyetle kapadı.

ING Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş haftayı galibiyetle kapadı.  

Mücadellenin ilk dakikalarında iki takımın da basit hataları ve top kayıpları oldu. Hem Beşiktaş hem de Büyükçekmece, hücumlarda zorlandı. Az skorun olduğu ilk 5 dakikanın ardından, televizyon molasında Büyükçekmece Basketbol'un 7-6'lık üstünlüğü vardı. Mola sonrasında mücadelenin dozu arttı. Beşiktaş, 6 farklı oyuncusundan sayı katkısı alarak ilk 10 dakikayı 21-17 önde tamamladı. 

İkinci çeyrekte yeni transfer Joel Berry ile Furkan Haltalı'nın devreye girmesiyle Siyah-Beyazlılar, oyunun yönünü kendi lehine çevirmeyi başardı. Siyah Beyazlılar, hücumda çeşitliliğini çoğaltmakla birlikte, savunmada ortaya koyduğu enerjiyi hızlı hücumlara da taşımayı bildi ve farkın çift hanelere çıkmasını sağladı. Kara Kartallar, devre arasında soyunma odasına 43-28'lik üstünlükle gitti. 

Kara Kartal, 3. çeyreğin ilk 4 dakikası dolmadan farkı 20 sayı üzerine çıkardı. (53-32, 6.24) Ancak Büyükçekmece, molalar sonrasında takım kaptanı Osiris Eldrige'in sorumluluk almasıyla arayı kapatmaya başladı; bunun üzerine Kara Kartallar'da Joel Berry yine üçlükleri ile sahneye çıktı. İsabetli dış atışlarla kontrolü elinde tutmayı sürdüren Beşiktaş, son 10 dakikaya 65-49 önde girdi. Siyah-Beyazlılar 3 çeyrek sonunda %42'lik bir 3 sayı isabetle oynadı. 

Dördüncü çeyreğe etkili başlayan Büyükçekmece, Devin Oliver ile art arda bulduğu basketlerle 2 dakika sonunda farkı 11 sayıya düşürdü. (67-56) Konuk ekip, yakaladığı ivme ile maça ortak olma noktasına geldi. Müthiş mücadelede Büyükçekmece, farkı 4 sayıya kadar indirse de, skor üstünlüğünü koruyan Beşiktaş, maçtan 84-77 galip ayrıldı.

Galibiyet serisini 5 maça çıkaran Siyah-Beyazlılar'da takımın en skorer oyuncusu 16 sayı ile James Blackmon olurken, yeni transfer Joel Berry II de 15 sayı, 4 asist, 1 ribaund ve 1 top çalmalık performansı ile ING Basketbol Süper Ligi'ne başlangıcını yaptı. Büyükçekmece'de maçın en skorer ismi Gabriel Olaseni, 21 sayı ve 10 ribaund; Devin Oliver da 12 sayı ve 15 ribaundla double double yaptı.  


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI