Beşiktaş son çeyrekte teslim oldu

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcilerimizden Beşiktaş Sompo Japan, deplasmanda Promitheas’la karşılaştı.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcilerimizden Beşiktaş Sompo Japan, deplasmanda Promitheas’la karşılaştı. 

Beşiktaş Sompo Japan,Yunanistan ekibine karşı başa baş bir oyun sergilese de son çeyrekte yaptığı basit hatalar sonucu maçtan 80-72 yenik ayrıldı.

Temsilcimiz bu sonuçla birlikte dördüncü maçında üçüncü yenilgisini alırken Yunan temsilcisi ise dördüncü maçında dördüncü galibiyetini aldı.

Maçın Hikayesi:

Beşiktaş Sompo Japan maçın başında boş atışlarda beklediği yüzdeyi bulamadı ve pota altını iyi işleyen Promitheas ilk dört dakikayı 12-7 önde geçti. Ev sahibi ekip daha sonra farkı 7’ye çıkartsa da Rich’in yönlendirmeleri, Buva ve Alexander’ın sayılarıyla kendine gelen temsilcimiz 11-2’lik seriyle öne geçti (16-18). Promitheas mola dönüşünde iki üçlük bulup öne geçti ancak Alexander’ın smacı sonrası ilk periyot 22-22 eşitlikle sona erdi.

İkinci çeyreğin başında iki takım da çok düşük yüzdelerle hücum etti ve karşılıklı hücumlardan boş döndü (28-27). Çeyreğin ortalarına doğru Beşiktaş Sompo Japan’ın savunmadaki konsantrasyonu düştü ve bunu iyi değerlendirip çok kolay basketler bulan Promitheas, farkı 6’ya çıkarıp molayı aldırdı (34-28). Çeyreğin son bölümünde Buva’dan skor katkısı alan siyah beyazlılar, ilk yarıyı da 34-32 geride tamamladı.

Beşiktaş Sompo Japan ikinci yarının başında çok basit top kayıpları yaparken açık sahada kolay sayılar bulan Promitheas farkı 8’e çıkarttı (41-33). Savunmadaki direncini arttıran Beşiktaş, hücumda da Alexander önderliğinde skor bulunca 11-3’lük seriyle rakibini yakaladı (44-44). İyi savunmasıyla rakibini peş peşe top kayıplarına zorlayan siyah beyazlı ekip, öne geçmeyi de başardı (46-50). Ancak bu noktadan sonra 7-0’lık seri yakalayan Yunan ekibi üstünlüğü geri aldı (53-50). Samet’in serbest atışı sonrası son çeyreğe de 53-52‘lik skorla girildi.

Beşiktaş son çeyrekte Jason Rich önderliğinde skor üretirken pota altını iyi kapatamayınca son 6 dakikaya 53-53’lük eşitlikle girildi. Dış atışlarda özellikle Gkikas’la etkili olan ev sahibi ekip, temsilcimizin hatalarını iyi değerlendirdi ve son 3 dakikaya 74-68 önde girdi. Bitime 1 dakika kala Benzing’in top kaybı ve Gkikas’ın sayılarıyla fark 6’ya çıkınca temsilcimizin direnci de kırıldı. Yunan ekibi maçtan da 80-72 galip ayrıldı.

Maçın Yıldızı:

Nikos Gkikas… Promitheas’ın guardı son çeyrekte maça damgasını vurdu. Art arda dış atışlarla skor üreten Yunan oyuncu, temsilcimizin direncini de kırdı ve takımını galibiyete taşıdı. Gkikas maçı da 17 sayı ve 7 asistle tamamlayarak yıldızlaştı.

Maçın Kırılma Anı:

Son çeyrekte art arda gelen dış şutlar temsilcimizin savunma direncini de düşürdü. Böyle olunca kontrolü eline alan Yunan temsilcisi, Beşiktaş’ın basit top kayıplarını da değerlendirerek farkı 6’ya çıkarttı ve maçı da kazandı.

www.eurohoops.net


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI