Beşiktaş'a 7 milyon Euro'luk darbe

Beşiktaş’ta iki kiralık oyuncunun zorunlu satın alma maddeleri devreye giriyor.

🦅 10 Nisan 2025 Perşembe

Beşiktaş’ta iki kiralık oyuncunun zorunlu satın alma maddeleri devreye giriyor. Siyah-beyazlı kulüp, sezon sonunda toplam 7 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Ancak iki futbolcu da beklentilerin gerisinde kaldı.

Felix Uduokhai beklentileri karşılayamadı

Bundesliga temsilcisi Augsburg’dan kiralanan Felix Uduokhai için sezon sonunda 5 milyon euro ödeme yapılacak. Alman savunma oyuncusu, sakatlıklar nedeniyle sezon boyunca 13 maç kaçırdı. Uduokhai, çıktığı 31 karşılaşmada 2710 dakika sahada kalırken, gol ya da asist katkısı sağlayamadı. Bu performansıyla eleştirilerin odağında yer aldı.

Joao Mario bonservisiyle kalacak

Beşiktaş’ın sezon başında Benfica’dan kiraladığı Joao Mario’nun da satın alma opsiyonu devreye girecek. Portekizli futbolcu için 2 milyon euro bonservis ödenecek. Sezonun ilk döneminde beklentileri karşılayamayan deneyimli isim, teknik direktör Solskjaer’in göreve gelmesiyle toparlandı. Mario, Beşiktaş formasıyla 32 maçta görev alırken, 4 gol ve 4 asistle skora katkı sundu.

Siyah-beyazlılar zararda

İki oyuncuya toplam 7 milyon euro ödenecek olması, camiada “maddi darbe” olarak yorumlandı. Yönetim, yaz transfer döneminde bu tarz riskli opsiyonlu anlaşmalardan uzak durmayı planlıyor.



EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI