Beşiktaş'ı rahatlatan haber... Düşme kaldırılıyor

Basketbol Ligi'nde son sırada bulunan Beşiktaşlıları umutlandıran haber ortaya atıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu, kulüplerle sezonun geri kalanı için kritik bir lig kurulu toplantısı düzenledi. Toplantının ana maddesi ise bu sezon ligden düşmenin olup olmayacağı oldu.

TBF onaylayacak

Gazeteci Umut Eken'in haberine toplantıda kulüplerin çoğunluğu bu sezon için küme düşmenin kaldırılmasını talep etti. Federasyon'un kararı onaylaması bekleniyor. Karar onaylandığı takdirde önümüzdeki sezon Basketbol Süper Ligi 18 takım ile oynanacak.

Belirleyici faktör Gaziantep

Ortaya sunulan iki önerinin birinde; Gaziantep Basket maçlarını İstanbul'da oynayarak ligi tamamlayacak ve sezonun sonunda ligden herhangi bir takım düşmeyecek. İkinci öneride ise Gaziantep Basket ligden çekilecek ve lig aynı formatta devam edecek. Gaziantep ise seneye tekrardan lige dönecek. Kulüplerin büyük çoğunluğu ilk öneriyi destekledi.

Beşiktaş sıkıntılı pozisyondaydı

18 haftası geride kalan Basketbol Süper Ligi'nde İstanbul devleri Beşiktaş ve Galatasaray sıkıntılı konumlarda bulunuyor. Son 12 haftaya girilirken yalnızca 4 galibiyeti bulunan Beşiktaş Emlakjet sonuncu, son 6 maçını kaybeden Galatasaray ise 7 galibiyetle 11. sırada bulunuyor. İki ekibin arasındaki Aliağa Petkim ve Onvo Büyükçekmece'nin 7, AYOS Konyaspor, Gaziantep basket ikilisinin ise 6'şar galibiyeti bulunuyor.

TBL'de büyük heyecan sürüyor

Basketbol Süper Ligi'ne çıkacak iki ekibin belli olacağı Türkiye Basketbol Ligi'nin üst sıralarında kıran kırana bir mücadele oluyor. Lider Mersin Büyükşehir Belediyesi en yakın takipçileri Yılyak Samsunspor Basket ve Çağdaş Bodrumspor'un yalnızca 2 galbiyet önünde Süper Lig'e çıkmak için savaşıyor. 

Ajansspor 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI