Beşiktaş'ın efsanesinden uyarı:: Böyle gitmez!

Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcularından Metin Tekin, Siyah-Beyazlı takımın ciddi bir kadro yapılanmasına girmesi gerektiğini belirtti.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu. Öte yandan yarın Galatasaray evinde Başakşehir'i konuk edecek. beIN Sports yorumcusu Metin Tekin, beIN Sports ekranlarında gündemi değerlendirdi.

Metin Tekin'in açıklamalarından bir bölümü şöyle; 

"Trabzonspor'un oyunu güçlü"

Ben Trabzonspor'un oynadığı oyundan büyük keyif aldım. Keyifli futbolu, kazanan yapmak çok önemli. Trabzonspor bu güçlü oyuna doğru gidiyor. Keşke lig biraz daha devam etseydi diyorlardır. Bu oyunu oynayabilmek çok değerli.

Sosa, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür üzerine kurulacak oyunla Trabzonspor'un başarılı olacağını düşünüyordum. Ligin sonuna gelmemize rağmen gelecek sezona taşınacak bir oyun var.

Ünal Karaman'ı tebrik etmek lazım. Bu oyunu hayal etti ve oluşturdu. Bu oyuncuların becerileri de çok önemli. Bazı oyuncular pozisyonun gereğini yapacak bazıları da istediğini yapacak.

Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı'ya övgü...

Abdülkadir Ömür istediğini yapacak... Neyi yapabileceğini O biliyor, biz bilmiyoruz. Yusuf Yazıcı da öyle. Tahmin edilemeyeni yapıyorlar.

Beşiktaş kadrosunun daha yukarıda olması gerekirdi. Trabzonspor bu oyunu dikta etti. Bu oyunu oynayacağız dedi ve oynadı. Beşiktaş izin vermedi. Beşiktaş'ın sorgulaması gereken şeyler var. 

Performansı yeterli olmadı. Bu kadronun yapacağı en iyi oyun bu değil. Bu kadro potansiyelini veremedi. Trabzonspor'un oyunu kazanır hale geldiği zaman fenomen oluyor.

Güven, net bir santrafor değil bence. Kendisini gösterdi ama önümüzdeki sezon Beşiktaş'ta ne yapacağı önemli. Buraya gelmeyi başardı ama kalabilecek mi onu gelecek sezon göreceğiz.

"Beşiktaş'ın kadro yapılanmasına ihtiyacı var"

Beşiktaş'ın ciddi bir kadro yapılanmasına ihtiyacı var. Bunun planını kim yapıyor bilmiyorum ama geleceğin kadrosu yapılmalı. Sportif direktör, kulüp adına makro planı yapan bir birimdir.

Teknik adam adayları başkanın aklında vardır. Açıklanmadı ama çalışma vardır. Beşiktaş'ın misyonu, keyif veren oyunlar üretebilmek ve buna yakın kadro kurmak. Tribünün keyif aldığı kazanan bir oyun yaratmalı. Bu tip bir teknik direktör bulmak kolay değil. Bunun kararını kulüp verecek.

O pozisyon için yorumda bulundu...

Kurallar, Güven'in eline çarpan topa penaltı değil diyor. Ancak bana göre penaltı olmalı. Elini kontrol etmiyor. Bu kuralların revize edeceğini düşünüyorum. Zamanla değişiyor.

Nwakaeme'ye övgü...

Nwakaeme gerçekten yetenekli bir futbolcu. Değişen oyun da Nwakaeme'yi içine aldı. Şota'dan da bilgi alınmış olabilir.

"Kagawa'dan çok fayda sağlandı diyemeyiz"

Kagawa'dan çok fayda sağlandı diyemeyiz. Ben, Kagawa'nın bu oyunda olabileceğini düşünüyorum.


Ajansspor 



EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI