Beşiktaş’ın içi 365 günde boşaltılmış!

Uğur Meleke'nin Hürriyet Gazetesi'ndeki köşe yazısı

Beşiktaş’ın içi 365 günde boşaltılmış!

SÜPER Lig’in gurur maçlarından birini izledik Vodafone Park’ta. Hele önceki günkü Başakşehir-Galatasaray karşılaşmasındaki düşük tempo ve iki hocanın aşırı tutuculuğundan sonra, ilaç gibi geldi bu maç.

Dün hem kazananın hak edeceği, hem de kaybedene üzüleceğiniz, bitmesini istemediğiniz o futbol bayramlarından biriydi sahadaki. Her iki hocaya gönülden teşekkürler bir Türk sporsever olarak.

İlk parantezi ligde son 1 ayın en iyisi Ünal Karaman’a açmak lazım sanırım. Malatya karşısında 4-0 mağlupken sahaya sürdüğü Hüseyin’i o iyi 35 dakikasından sonra bir daha kesmedi. Fenerbahçe maçı öncesi bütün gazeteler Esteban’ın oynayacağını zannederken o, formayı hak eden Uğurcan’a verdi. Sahada ve saha dışında ayrıcalık beklentisiyle takımın dengesini bozan Burak sonrası hamleleri hep doğru: Kaptanlığın Sosa’ya, frikiklerin ağırlıkla Yusuf’a, oyun liderliğinin Abdülkadir’e verilmesi... Hepsi bu sezonun hikâyesinin yapı taşları. Kim bilir belki de o sene, bu senedir Trabzonspor için.

Şenol Güneş’in takımı da harika bir 43 dakika oynadı, ama ancak beraberliği kurtarmaya yetti bu süre. İkinci devredeki Gökhan’la Caner’i izleyince, maça böyle başlamadığı için herhalde çok hayıflanmıştır Şenol hoca. Ön liberoda Dorukhan, en uçta Güven’le başlaması ne kadar doğruysa, sağ çizgideki Necip-Quaresma tercihi o kadar yanlıştı deneyimli teknik adamın.

Beşiktaş’ın 2018 bilançosu

Bundan yaklaşık 1 yıl önce; Beşiktaş, Devler Ligi’nde içerideki Porto maçına şu 11’le çıkmış: Fabri, Gökhan, Pepe, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Quaresma, Talisca, Babel ve Cenk... Sadece bir yıl sonra bugün bu takımın 5 oyuncusu (Fabri, Pepe, Tosic, Talisca, Cenk), artı bir numaralı yedekleri Negredo yok; iki futbolcusu da her an ayrılabilir (Tolgay’la Babel)... Yani sadece 1 yıl önce sahaya çıkan Beşiktaş’ın as 12 oyuncusundan bugün kullanılabilen sadece 4’ü kalmış. Deyim yerindeyse Beşiktaş’ın içi 365 günde boşaltılmış. Bu 1 yılda kulüp 36,5 milyon Euro bonservis geliri elde etmiş. Toplam bonservis harcaması ise 4,3 milyon Euro (Lens+Umut).

‘Güven Kahveci’ geliyor!

GÜVEN’i Rize karşısında 10 dakika sahada kaldığı ilk gününde dahi Nihat’a benzetmiştim. Sahadaki duruşu, doğru yerlere koşuları, kırk yıllık Süper Lig topçusuymuşçasına tavırları. Dün bir büyük maçta büyük oynayarak gerçekten de Nihat’ın yolundan gidebileceğini bir kez daha hissettirdi genç adam. Güven’in önü açık.


UĞUR MELEKE 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI