Beşiktaş'ın İki Genç Yıldızı NBA'ye Gidiyor

18 yaşındaki milli uzun Alperen Şengün, bu sezon Beşiktaş forması ile gösterdiği performansla NBA gözlemcilerinin de iştahını kabarttı, yakından takip edilmeye başlandı.

18 yaşındaki milli uzun Alperen Şengün, bu sezon Beşiktaş forması ile gösterdiği performansla NBA gözlemcilerinin de iştahını kabarttı, yakından takip edilmeye başlandı.

ESPN’in yaptığı son tahminlerde 14. sıraya kadar yükselen Alperen Şengün'ün menajeri Beşiktaş Basketbol Takımı'nın ortağı Emrullah Atilla, Basketfaul’e yaptığı açıklamada NBA hedefleri ve oyuncusuna Fenerbahçe Beko‘nun ilgisi olduğu iddialarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Emrullah Atilla NBA hedefi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Normalde Alperen’in 2022’de NBA’e gitmesini planlıyorduk ancak görünen o ki bu sezon sonunda NBA’e gidecek.

Alperen Şengün’ü Fenerbahçe’nin de istediğini belirten Atilla şunları söyledi:

Gerek Alperen, gerekse Şehmus’un bu sezon sezonunda draftlara iyi bir sıra bulma olasılığına karşın, Beşiktaş’la yaptığımız sözleşmede bu oyuncular için birinci yıl sonunda NBA’e çıkış maddesi koydurmuştuk. Yani bu oyuncular NBA’e gidecek olursa, kulüp NBA’in ödeyeceği rutin rakamı alacak.

Normalde her iki oyuncu için de 2022’de NBA’e gitmelerini planlamıştık ancak Alperen büyük olasılıkla 2021 darftları sonunda bir NBA takımı ile anlaşacak. Şehmuz Hazer’in de draft listesinde yükseleceğini tahmin ediyorum.

Fenerbahçe bu iki oyuncuya da talip, ne var ki oyuncuların önceliği elbette NBA olur. Alperen’in bazı eksikleri olduğunun farkındayız. Özellikle şutunu geliştirmesi ve bunu maçlarda da kullanmasını bekliyoruz. Şutunu geliştirmesi durumunda NBA’de daha değerli bir oyuncu haline gelir, ki şut mekaniğinde bir sorun yok. Aynı şekilde Şehmus da çok iyi oynuyor, ona da NBA’in ilgisinin daha da artacağını tahmin ediyorum.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI