Beşiktaş'ta Mert Müldür Gerçeği

A Milli Takımımız Avrupa Şampiyonası'nda üç maçta sıfır puan alarak turnavaya veda ederken son oynanan İsviçre karşılaşmasında genç futbolcumuz Mert Müldür'ün performansı büyük beğeni topladı.

A Milli Takımımız Avrupa Şampiyonası'nda üç maçta sıfır puan alarak turnuvaya veda ederken son oynanan İsviçre karşılaşmasında genç futbolcumuz Mert Müldür'ün performansı büyük beğeni topladı. Sağ bek olmasına rağmen İsviçre karşılaşmasında sol kanatta forma giyen Mert Müldür; Milli Takımımızda tek ayakta kalan oyuncu olarak göze çarptı. 22 yaşındaki oyuncu İsviçre maçının ardından yerli ve yabancı medyadan büyük övgü topladı. 

Beşiktaş Elinden Kaçırdı 

Futbola Avusturya'nın Rapid Wien ekibinde başlayan Mert Müldür henüz 18 yaşındayken o dönem A Milli Takımımızı çalıştıran Mircea Lucescu tarafından Ukrayna ile oynadığımız milli maçta görev verilmişti. Avusturyalı yetkililerin teklifini geri çeviren Mert Müldür, "Kalbimin sesini dinledim ve Türk Milli Takımını seçtim" açıklaması yapmıştı. 

O dönem Lucescu'nun yardımcılığını yapan Beşiktaşlı eski futbolcu, Mert Müldür'ün maçlarını takip etmiş ve bu futbolcunun milli takıma alınması için Rumen teknik adama rapor sunmuştu. Havutçu, o dönem Beşiktaş'ta görev yapan Başkan Fikret Orman ve İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetici Metin Albayrak'a, "Mert müldür çok yetenekli bir oyuncu. Geleceğin yıldızlarından biri. Sadece 500 bin Euro bedelle bu oyuncuyu kulübe kazandırabilirsiniz" tavsiyesinde bulundu. Ancak Orman, Çebi ve Albayrak,  Havutçu'nun bu tavsiyesini dikkat almadılar ve Mert Müldür Beşiktaş'ın elinden kaçtı. 

Lucescu'nun A Milli Takıma kazandırmasının ardından piyasa değerini yükselten Mert Müldür, 2019 yılında 4.7 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında İtalya'nın Sassuolo ekibine transfer oldu. Genç futbolcunun Avrupa Şampiyonası öncesi piyasa değeri 9 Milyon Euro'ydu. 

Kartalhaber.com 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI