Beşiktaş'ta Umut Şenol İsyanı

Beşiktaşlı bir grup kongre üyesi Beşiktaş Yönetim kurulu Sekreterliğine başvurarak yönetici Umut Şenol'un Disiplin kurulu'na sevk edilmesini talep ettiler.

Beşiktaşlı bir grup kongre üyesi Beşiktaş Yönetim kurulu Sekreterliğine başvurarak yönetici Umut Şenol'un Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini talep ettiler. Kongre üyeleri yaptıkları başvuruda yönetim kurulunda yer alan Umut Şenol'un son dönemlerde Beşiktaş'a yakışmayacak davranışlarda bulunduğunu belirttiler. 

Beşiktaş kongre üyeleri Çağrı Oral ve Cem Aydın Beşiktaş Yönetimi'ne sundukları dilekçede şu ifadelere yer verdiler; "Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanlığına11 Mart 2015 tarihinde Cumhuriyetimizin savcısı Mehmet Selim Kiraz, terör örgütünün hain saldırısı ile makamında şehit edilmiştir. Hal böyleyken, 

1- Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Umut Şenol, terör örgütü üyeliği ile yargılanan şahıs hakkında 28 Ağustos 2020 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile terör örgütü üyesi hakkında olumlu ve destekleyici bir paylaşım yaparak, yasalarımızda suç teşkil eden "terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını" yapmıştır. 

2- Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Umut Şenol, Beşiktaş kimliğinin yanında ayrıca bir siyasi parti kimliği taşımaktadır. Bu hem tüzüğümüz içinde, hem de yasalarda elbette suç teşkil etmemekle birlikte; Beşiktaş Kulübü tüzüğünün 6. maddesinde açık olarak "Kulüp siyaset yapmaz" maddesi yer almaktadır. Yine tüzüğün 38. maddesinde "Yönetim Kurulu, Kulübün yürütme organıdır" denilerek bu siyaset yasağına kimlerin girdiğini belirtmektedir. Bahsi geçen Yönetim Kurulu Üyesi ise günlük hayatında kamuya açık sosyal medya hesaplarında birçok kez mensubu olduğu siyasi partinin propagandalarını yaparak tüzüğümüzün 6. maddesine aykırı davranmıştır. Sonuç olarak; Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Umut Şenol'un hem terör örgütü paylaşımı, hem de günlük hayatta yaptığı siyasi paylaşımlar nedeni ile Beşiktaş ilkelerine, tüzüğümüze ve Beşiktaş kültürüne karşı geldiği aşikardır. Ayrıca yasalarda belirtilen "terör örgütünün; "cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik etme" suçunu işlediği de sabittir. Bu nedenle Yönetim Kurulu Üyesi Umut Şenol'un tüzüğümüzün 47/a-c-d maddelerince disipline sevk edilmesini arz ve talep ederiz."








EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI