Beşiktaş'tan Aris'e Farklı Tarife

FIBA Şampiyonlar Ligi 5. hafta maçında Beşiktaş Sompo Japan sahasında Yunan ekibi Aris ile karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz Beşiktaş Sompo Japan mücadeleyi 83-61 kazanmasını bildi.

Bu sonuçla Beşiktaş Sompo Japan 4. galibiyetini almayı başardı. Aris ise 2-3 oldu.

Karşılaşmaya Aris Mourtos’un üç sayılık basketi ile başladı (0-3). Temsilcimiz karşılaşmada ilk basketini ise Boatright’ın asistinde Augusto Lima’dan buldu (2-3). Temsilcimiz Jon Diebler’ın basketleri ile skor üretirken, deplasman ekibi de Athinaiou’nun üçlükleri ile ilk iki buçuk dakikayı 11-7 önde geçti. Ancak Beşiktaş Sompo Japan Boatright’tan gelen 5-0’lık seriyle öne geçmeyi başardı (12-11). Bu basketin ardından iki takım da üst üste hücumlardan boş döndü. Temsilcimizin serisini Tsairelis’in pota altından kaydettiği basket sonlandırdı (12-13). Televizyon molasının ardından iyi dönen deplasman ekibi savunmada temsilcimize kolay basket izni tanımadı ve son dakikaya 22-12 önde girdi. Bu bölümde Aris 11-0’lık seri yakaladı. Beşiktaş Sompo Japan uzun bir aranın ardından Jon Diebler’ın üç sayılık basketi ile sayı buldu ve Yunan ekibinin serisini sonlandırdı (15-22). İlk çeyrek de bu sonuçla (15-22) sonuçlandı.

İkinci çeyrekte iki takım da ilk dakikayı boş geçti. Deplasman ekibi Vaughn ile basket bularken, temsilcimiz de Earl Clark ve Semih Erden’in basketleriyle farkı 4’e indirdi (20-24). Çekişmeli geçen ilk 5 dakikalık bölümün ardından Beşiktaş Sompo Japan Earl Clark ve Strawberry’nin basketleriyle farkı 1’e indirdi (25-26). Yunan ekibi bu basketlerin ardından molayı aldı. Mola sonrasında temsilcimiz Boatright ile öne geçmeyi başardı (27-26). Deplasman ekibi Petway’in basketleri ile skor üretirken, temsilcimiz Strawberry, Jon Diebler ve Lima’dan basketler bularak skoru 36-31’e getirdi. Devrenin bitimine 45 saniye kala Strawberry’nin üçlüğüyle skoru 39-33’e getiren temsilcimiz Yunan ekibine tekrar molayı aldırdı. Molanın ardından Aris hücumdan boş dönerken, temsilcimiz Earl Clark ile çizgiye gitti. Clark çizgiden 1/2 attı (40-33). Devre de bu skorla sonuçlandı.

Üçüncü çeyreğe temsilcimiz Augusto Lima’nın basketi ile başladı (42-33). Aris bu baskete 4-0’lık seri ile cevap verdi. Ancak temsilcimiz Boatright ve Strawberry’den gelen basketlerle 5-0’lık seri yakaladı ve farkı da çift hanelere çıkardı (47-37). Yunan ekibi farkı tekrar 5’e indirse de Beşiktaş Sompo Japan Diebler’ın üç sayılık basketi ile farkı tekrar 8’e çıkardı (50-42). Temsilcimiz Augusto Lima’nın basketi ile farkı tekrar 10’a çıkardı (52-42). Taraftarının da desteğini arkasına alan Siyah-Beyazlılar hızlı hücumda Jon Diebler’dan gelen üç sayılık basketle farkı 13’e çıkardı ve Aris’e molayı aldırdı (55-42). Çeyrekte son dakikaya bu skorla giren temsilcimiz Weems’in basketi ile farkı da 15’e çıkarttı. Bu basketle Beşiktaş Sompo Japan 10-0’lık seri yakaladı. Temsilcimizin serisini Athinaiou sonlandırdı (57-45). Final periyoduna ise Beşiktaş Sompo Japan 60-47 üstünlükle girdi.

Son çeyrekte iki takım da karşılıklı basketlerle başladı (62-49). Yunan ekibi Bell ve Vasilopoulos’un basketleri ile farkı 9’a indirdi (65-56). Temsilcimiz Erkan Veyseloğlu’nun serbest atıştan kaydettiği basketler ve Strawberry’nin üç sayılık basketi ile farkı tekrar 14’e çıkardı (70-56). Beşiktaş bitime 5 dakika kala Muratcan Güler’in üç sayılık basketi ile farkı 17’e çıkardı (73-56). Aris Athinaiou ile üç sayılık basket bulsa da Sertaç ve Boatright’ın sayıları ile temsilcimiz skoru 78-59’a getirdi. Bu basketin ardından Aris molayı almak zorunda kaldı. Molanın ardından temsilcimiz Beşiktaş Sompo Japan, Aris’e geri dönüş izni vermedi ve mücadeleyi de 83-61 kazanmayı başardı.

Beşiktaş Sompo Japan: Ryan Boatright 21 (6 ast), Jon Diebler 16 (4 rb), DJ Strawberry 13, Augusto Lima 8, Muratcan Güler 6, Earl Clark 6, Kyle Weems 5, Sertaç Şanlı 4, Semih Erden 2, Erkan Veyseloğlu 2, Kenan Sipahi

Aris: Athineou 18 (5 ast), Benson 10 (7 rb), Tsairelis 8, Bell 7, Petway 5, Vaughn 4, Vasilopoulos 3, Mourtos 3, Flionis 3

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI