Beşiktaş'tan Ati Koç'a Hodri Meydan Açıklaması

Geçtiğimiz sezon Menajer Ati Koç'la (Atilla Emrullah) ortaklık yapan Beşiktaş Basketbol Şubesi, Ati Koç'la Ahmet Kandemir'in kavgası sonrası bu anlaşmayı bitirme kararı almıştı.

Geçtiğimiz sezon Menajer Ati Koç'la (Atilla Emrullah) ortaklık yapan Beşiktaş Basketbol Şubesi, Ati Koç'la Ahmet Kandemir'in kavgası sonrası bu anlaşmayı bitirme kararı almıştı. 

Menajer Ati Koç'un geçtiğimiz sezon ortaklık için koyduğu 850 bin doları istemesinin ardından ortam gerilmiş, bu yüzden tecrübeli menajerin oyuncularıyla yollar ayrılmıştı. Ati Koç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, özellikle Başantrenör Ahmet Kandemir'i ağır sözlerle eleştirmişti. 

Beşiktaş Basketbol Şubesi bu gelişmelerin ardından bugün Ahmet Kandemir'e destek veren bir açıklama yayınladı. İşte o açıklama; 

 Geçen sezon Basketbol Şubemizde, Sportif ve İdari Direktör olarak görev yapan Ahmet Kandemir, Beşiktaş Icrypex Takımımızın sezon başındaki kötü gidişatı nedeniyle sorumluluk alarak parkeye inmiş ve takımımızın sezonu iyi bir dereceyle bitirmesini sağlamıştı. Geçtiğimiz sezonki performansı nedeniyle Ahmet Kandemir’e teşekkür ediyoruz.

Ahmet Kandemir, önümüzdeki üç sezon boyunca Sportif ve İdari Direktörümüz olarak görev yapacak, aynı zamanda Beşiktaş Icrypex Takımımızın Başantrenörü unvanıyla parkede bulunmaya devam edecektir.

Kulübümüze bugüne kadar önemli hizmetler bulunan Ahmet Kandemir’e önümüzdeki dönemde başarılar diliyoruz.

Beşiktaş Basketbol Şubesi 

Menajer Ati Koç 6 Temmuz 2021 tarihinde yaptığı açıklamada Beşiktaş Basketbol Şubesi'nde yaşananları bir bir anlatarak Ahmet Kandemir'e sert sözlerle yüklenmişti. 

İşte Ati Koç'un o açıklaması: 

"Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi "Yardım etmezsen şubeyi kapatma noktasındayız. Aman bize yardım et" dedi. Ben de Bandırma'daki oyuncuları en uygun şekilde Beşiktaş'a getirdim. Bu çocukları getirirken de iyi teklifler gelmesi halinde önlerini kapatmamak için başkanla konuşup anlaştık.

Bandırmalı bütün oyuncular için Beşiktaş 650 bin dolar verdi, ben de 520 bin dolar verdim ve transferler gerçekleşti.

Çebi bana "İDDAA geliri ve TV gelirinin üzerinde bana para harcatma" demişti, Beşiktaş'ın harcadığı para bu sınırı aşmadı. 
Sezon ortasında Fenerbahçe; Şehmus, Alperen ve Sadık Emir için transferlerin sezon sonunda olması koşuluyla 2 milyon dolar önerdi, Beşiktaş bu öneriyi Ahmet Kandemir'in direnmesiyle reddetti.

Alperen NBA'e gidecek ve Beşiktaş 775 bin dolar kazanacak.

700 bin dolar...

Fenerbahçe bir süredir Şehmus'u almak için girişimde bulunuyor. Beşiktaş'ın istediği ile Fenerbahçe'nin önerdiği rakam arasında fazla fark kalmadı. Fenerbahçe 700 bin dolar vermeye hazır ama Beşiktaş parayı artırmaya çalışıyor. 

Kandemir'in hiç beğenmediğini söylediği Sadık Emir Kabaca'nın talibi var. Beşiktaş'ın istediği bonservis beledi 200 bin dolar, yada kiralık bedeli 50 bin dolar. İnsaf... 

Ben hem bu çocukların gelişimi, hem de Beşiktaş'ı zor durumdan kurtarmak için bu çocukları getirmiştim ama konuşmalarımızın içinde zorluk çıkarmak, hak edilmeyen paraları istemek, oyuncuların önünü kapatmak yoktu. Yönetmeliklere göre Beşiktaş, sözleşmeleri devam eden oyuncuların hakkını elinde bulunduruyor olabilir ama ben oyuncuları getirirken bu konuda başkanla anlaştığımı düşünmüştüm.

Beşiktaş'a sadece Alperen'i ve Şehmus'u getirmedim. Benim için projenin başarısı bütün oyuncuların gelişimi ile orantılı ama birçok oyuncu süre almadan sezonu kapadı ve bazıları da takım maç kazansın diye başka pozisyonlarda oynatıldı.

Bazı oyuncuların gelişiminden söz ediliyorsa benim kulübe getirdiğim antrenör Dorde Sijan sayesindedir. Ahmet Kandemir çoğu antrenmana bile katılmadı. Bu gelişmelerden sonra Dorde'ye "Senin paranı ben vereceğim, bu sezon Beşiktaş'ta çalışmayacaksın, zaten annen hasta" dedim, o da Sırbistan'a döndü. Bu oyuncuları Beşiktaş'a getirdiğim için pişmanım, insanlara güvenerek hata yapmışım ama gerekirse bir 520 bin dolar daha harcarım ama bu yapılanların altında kalmam.

Ahmet Kandemir, Şehmus'a Zalgiris'in 600 bin euro önerdiğini söylemiş. Yalan. Zalgiris kulübünü aradım, haberleri olmadığını söyledi. Bu proje Beşiktaş projesi olmaktan çıktı, Ahmet Kandemir projesine döndü. Belki de sene ortasında reddettiği 2 milyon dolarlık teklif yüzünden zor durumda kaldığını hissediyor."

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI