Beşiktaş'tan Avantajı Kaptı

Beşiktaş, Play-In etabı ilk maçında deplasmanda Hapoel Holon'u deplasmanda devirdi.

Beşiktaş, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Play-In etabı ilk maçında deplasmanda Hapoel Holon’un konuğu oldu. Başa baş bir mücadeleye sahne olan maçı temsilcimiz Beşiktaş 72-73’lük skorla kazanmayı başardı.

Bu sonuçla 2 galibiyet alan tarafın Son 16’ya kalacağı seride temsilcimiz Beşiktaş 1-0 öne geçti. Serinin 2. maçı 12 Ocak Çarşamba günü İstanbul’da oynanacak.

Temsilcimiz Beşiktaş’ta Rondae Hollis-Jefferson ve Josh Reaves forma giyemedi.

Beşiktaş Icrypex’te Isaiah Whitehead 21 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Kenan Sipahi ve Dedric Lawson da 12 sayıyla maçı tamamladı.

Hapoel Holon’da Rafael Menco  18 sayıyla takımının en skorer isim olurken Adam Smith de 14 sayıyla mücadele etti.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf ev sahibi Hapoel Holon oldu. İsrail ekibi Steve Zack ve Rafael Menco ile skor üretirken molaya da 15-11 önde giren taraf oldu. Mola dönüşünde ev sahibi ekip 4-0’lık seriyle skoru 19-11’e getirirken hücumda skor üretmekte zorlanan Beşiktaş’ta çeyrek sonunda önce Mehmet Yağmur ardından ise Egehan Arna üçlüğü yolladı ve ilk çeyrek 20-17 ile Hapoel Holon’ın üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğin ilk 2 dakikasında iki takım da hücumda skor üretemezken bu periyotta ilk sayılar Kenan Sipahi‘den geldi ve Beşiktaş skoru 20-20’de eşitledi. Rakibine hücumda sayı şansı vermeyen temsilcimiz, Lawson’ın faul çizgisinden bulduğu sayıyla da öne geçti: 20-21. Çeyreğin ilk 4.5 dakikasında sayı yemeyen Beşiktaş, 6-0’lık bir seriyle molaya 20-23 önde girdi. Mola dönüşünde Rafael Menco önderliğinde Hapoel Holon’ın 12-0’lık seri yakalamasına engel olamayan Beşiktaş, skorda 32-23 geriye düştü. Skor üstünlüğünü çeyrek sonuna kadar koruyan ev sahibi ekip soyunma odasına 35-28 önde girdi.

Üçüncü çeyrek başa baş bir mücadeleye sahne olurken Beşiktaş, Furkan Haltalı’nın sayılarıyla farkı 4’e indirdi: 40-36. Beşiktaş, önce Kenan Sipahi ardından da Dedric Lawson’ın hücumda bulduğu sayılarla skoru 40-40’da eşitledi. Beşiktaş, Isaiah Whitehead’ın faul çizgisinden bulduğu sayılarla 42-44 öne geçmeyi de başardı. Kıran kırana geçen çeyrek 52-52 eşitlikle sonuçlandı.

Son çeyrekte Beşiktaş’ta Yağız Aksu’ya sportmenlik dışı faul çalındı. Hapoel Holon’da Joe Ragland serbest atışlardan sonuç alamazken siyah-beyazlılarda Kenan Sipahi, son çeyreğin ilk sayılarını kaydederken üst bulduğu sayılarla da skoru 52-56’ya getirdi. Ev sahibi ekip 7-0’lık bir seri yakalarken skorda üstünlüğü de ele geçirdi: 59-56.

Beşiktaş son çeyrekte Egehan Arna ve Isaiah Whitehead’ın üst üste üçlükleriyle hücumda etkili olurken skorda üstünlüğü de ele aldı. Kıran kırana geçen maçta siyah beyazlılar son 24 saniyeye 69-71 önde girdi. Ev sahibi ekipte Guy Pinini üç sayılık isabeti yollarken 9.5 saniye kala Hapoel Holon 72-71 öne geçti.

Müthiş geçen maç sonunda Isaiah Whitehead potaya gitti ve Beşiktaş’ı maçın bitimine 2 saniye kala yeniden öne geçirdi: 72-73. Son topta ev sahibi ekip topu oyuna sokamadı ve Beşiktaş zorlu deplasmanda kazanarak seride avantajı yakaladı.

Çeyrek skorları
1. çeyrek:
20-17
2. çeyrek: 35-28
3. çeyrek: 52-52
4. çeyrek: 72-73

Eurohoops.net

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI